Lietuvos futbolininkai pralaimėjo iraniečiams

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakarą Lietuvos futbolo rinktinė laikė neeilinį egzaminą. Rusijos sostinėje Maskvoje Edgaro Jankausko auklėtiniai žaidė draugiškas rungtynes su pasaulio pirmenybėms besiruošiančia Irano rinktine. Mūsiškiai buvo labai arti to, kad sugebėtų išplėšti lygiąsias, tačiau praleido įvartį pačioje rungtynių pabaigoje – 0:1.

89-ąją minutę pasižymėjo Karimas Ansarifardas.

Azijos komandai tai buvo paskutinė repeticija prieš ateinantį ketvirtadienį prasidedantį svarbiausią metų futbolo turnyrą.

Rungtynės su Irano rinktine buvo žaidžiamos Maskvos „Spartak“ treniruočių bazėje, tačiau jos, Irano nacionalinės komandos prašymu, vyko be žiūrovų ir nebuvo transliuojamos.

Stadiono ir aikščių prieigose buvo daugybė policijos pareigūnų, nors rungtynės vyko „prie uždarų durų“. Lietuvos rinktinei atvykus į aikštę, teko praeiti saugumo patikrinimus, ne mažesnius negu oro uostuose.

Po dviejų Baltijos taurės turnyro rungtynių Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas susitikime su Iranu leido pasireikšti mažiau žaidusiems futbolininkams. Nacionalinės Lietuvos rinktinės gretose debiutavo du futbolininkai – vartininkas Tadas Švedkauskas ir gynėjas Justinas Januševskis.

Irano rinktinės treneris portugalas Carlosas Queirozas į aikštę leido stipriausią sudėtį. Puolimo grandyje – rezultatyviausias Nyderlandų čempionato futbolininkas Alireza Jahanbakhshas iš Alkmaro AZ klubo ir Sardaras Azmounas iš Kazanės „Rubin“, saugų linijoje – Masoudas Shojaei iš Atėnų AEK ir Ehsanas Hajsafi iš Pirėjo „Olympiakos“.

Rungtynių pradžioje žaidimas vyko aikštės viduryje. Kamuolį kiek ilgiau kontroliavo lietuviai, bet pirmas pavojus kilo prie mūsiškių vartų.

9-ąją minutę Mahdi Taremi pavojingai smūgiavo iš toli, bet T.Švedkauskas sužaidė užtikrintai.

Po trijų minučių jau M.Kuklys baudos smūgiu atliko perdavimą į baudos aikštelę, bet Irano vartininkas buvo vietoje.

Iraniečių vartams grasino A.Jankauskas ir J.Lasickas, bet išspausti kažko pavojingesnio nepavyko.

Įpusėjus kėliniui, pavojingais išpuoliais atsakė ir varžovai. Po aštraus perdavimo iš krašto, Irano puolėjai nepasiekė kamuolio. Visgi po lietuvių klaidos prie savo baudos aikštelės iraniečių lyderis A.Jahanbakhshas turėjo gerą progą ir smūgiavo iš 14 metrų, tačiau kamuolys praskriejo šalia vartų.

Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių. Per pertrauką E.Jankauskas pakeitė tris žaidėjus. Vietoje E.Vaitkūno, A.Jankausko ir M.Vorobjovo į aikštę išbėgo T.Mikuckis, R.Baravykas ir P.Leimonas.

Antrą kėlinį aktyviau pradėjo lietuviai. 49 min. po pakelto kampinio pirmą lietuvių smūgį blokavo varžovai, o J.Lasicko smūgiuotas kamuolys praskriejo virš vartų.

57 min. lietuvių klaida prie baudos aikštelės vos nesibaigė įvarčiu. M.Kuklys prarado kamuolį, jį perėmė varžovas ir perdavė vienam prieš vartininką iššokusiam komandos draugui, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę.

Netrukus puikia kombinacija jau atsakė lietuviai, bet P.Leimono smūgiuotas kamuolys praskriejo virš vartų.

60 min. dar du keitimai Lietuvos rinktinės gretose: E.Veliulį pakeitė V.Slivka, o K.Laukžemį – S.Urbys.

Netrukus Iranas turėjo bene realiausią progą pasižymėti, tačiau varžovų iš toli smūgiuotas kamuolys prašvilpė virš vartų.

Ir vis dėlto atsilaikyti mūsiškiams nepavyko. Po užsitęsusios Irano atakos, nuo baudos aikštelės linijos smūgiavo Karimas Ansarifardas – kamuolys lietęs virpstą suspurdėjo vartų tinkle.

Iranas – Lietuva 1:0 89' [1:0] Karimas Ansarifardas

Lietuva: Tomas Švedkauskas, Algis Jankauskas, Justinas Januševskis, Egidijus Vaitkūnas, Valdemaras Borovskis, Artūras Žulpa, Modestas Vorobjovas, Mantas Kuklys (kapitonas), Ernestas Veliulis, Justas Lasickas ir Karolis Laukžemis.

Atsarginiai: Ignas Plūkas, Džiugas Bartkus, Edvinas Girdvainis, Tomas Mikuckis, Rolandas Baravykas, Povilas Leimonas, Simonas Paulius, Ovidijus Verbickas, Vykintas Slivka, Arvydas Novikovas, Fedoras Černychas, Darvydas Šernas, Simonas Urbys.

Iranas: Ali Beiranvandas, Morteza Pouraliganji, Raminas Rezaeianas, Roozbehas Cheshmi, Miladas Mohammadi, Masoudas Shojaei, Omidas Ebrahimi, Ehsanas Hajsafi, Sardaras Azmounas, Alireza Jahanbakhshas, Mahdi Taremi.

Po kelių dienų Rusijoje Lietuvos rinktinės žaidėjai savaitgalį perskris į Lenkiją, kur šios šalies sostinėje Varšuvoje birželio 12 dieną sužais paskutines kontrolines rungtynes su lenkais. Roberto Lewandowskio į priekį vedamiems lenkams tai irgi bus palydėtuvės į planetos pirmenybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO

DĖL BANKO SNORAS UŽGROBIMO portretas
D.GRYBĘ - MAGNOLIJĄ Į KALĖJIMĄ!

Užpelkis

Užpelkis portretas
Lopai...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių