Lietuvos futbolo rinktinės puolėjas keliasi į Izraelį

  • Teksto dydis:

Po veržlaus sezono Lietuvoje Nerijus Valskis paliko „Trakų“ klubą ir šią savaitę pasirašė sutartį su Tel Avivo „Bnei Yehuda“ klubu.

29 metų puolėjas jau nuvyko į Izraelį ir pristatė naujai komandai, kurioje rungtyniauja ir kitas Lietuvos rinktinės žaidėjas vartininkas Emilijus Zubas.

Izraelio pirmenybėse „Bnei Yehuda“ futbolininkams reikalinga paspirtis, nes per 18 turų klubas surinko 14 taškų ir rikiuojasi

tryliktoje vietoje tarp keturiolikos komandų.

Praėjusį sezoną N.Valskis tapo Lietuvos vicečempionu su „Trakais“, svariai prisidėjęs prie komandos pasiekimo. Jis pelnė 17 įvarčių ir buvo antras pagal rezultatyvumą A lygoje po žalgiriečio Andrijos Kaludžerovičiaus.

Solidus žaidimas Lietuvos pirmenybėse padėjo N.Valskiui sugrįžti į Edgaro Jankausko treniruojamą Lietuvos rinktinę. Dėl traumos ilgam iškritus Lukui Spalviui, jo vietą rinktinės atakos smaigalyje užėmęs N.Valskis žaidė visose pasaulio čempionato atrankos rungtynėse, o Baltijos taurės varžybose įmušė įvartį rungtynėse su Estija.

Tai nebus pirmas kartas, kai N.Valskis iškeliauja rungtyniauti svetur. Klaipėdoje gimęs futbolininkas yra klajojęs po Baltarusijos, Latvijos, Rumunijos, Lenkijos komandas.

2013 metais atstovaudamas Marijampolės „Sūduvai“ jis buvo rezultatyviausias A lygos žaidėjas, o „Trakams“ per 2015 m. ir 2016 m. sezonus per 43 rungtynes pelnė 24 įvarčius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių