Lietuvos futbolo teisėjams – istorinis paskyrimas Sevilijoje

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakarą Ispanijoje vyksiančios 2015-2016 metų UEFA Europos lygos pirmosios šešioliktfinalio rungtynės Sevilijoje įeis į nepriklausomos Lietuvos futbolo teisėjų istoriją. Gediminas Mažeika ir jo atstovaujamos brigada pirmieji iš lietuvių teisėjaus tokio rango atkrintamosioms varžyboms.

Pasak Lietuvos futbolo federacijos (LFF), ketvirtadienį vyksiančiose rungtynėse tarp turnyro nugalėtojų titulą ginančios vietos "Sevilla" (Ispanija) ir "Molde" (Norvegija) klubų aikštės teisėjui iš Kauno G. Mažeikai talkins FIFA kategorijos asistentai Vytautas Šimkus ir Vytenis Kazlauskas.

Papildomų teisėjų asistentų pareigas atliks Sergejus Slyva ir Jurijus Paškovskis, o rezerviniu teisėju bus Dovydas Sužiedėlis.

Dvikova vyks 43 tūkst. žiūrovų talpinančiame "Ramon Sanchez Pizjuan" stadione nuo 20 val. Lietuvos laiku.

"Sevilla" - paskutinių dviejų sezonų UEFA Europos lygos laimėtojai ir apskritai tituluočiausia šių varžybų komanda.

Pernai G. Mažeika teisėjavo trejoms UEFA Europos lygos grupių etapo rungtynėms. Lietuvio švilpukas aidėjo Florencijos „Fiorentina" (Italija) ir Poznanės „Lech" bei Kazanės „Rubin" (Rusija), „Bordeaux" (Prancūzija) bei „Lazio“ (Italija) ir „Dnipro“ (Ukraina) dvikovose.

„Šis paskyrimas - dar vienas įrodymas, kad mūsų teisėjai yra vertinami už kokybišką darbą. Sausio mėnesio pabaigoje Kipre G. Mažeika puikiai išlaikė fizinius normatyvus ir teorijos testus. Jis užsitarnavo savo vietą tarp stipriausių Europos teisėjų. Tikimės, kad šios rungtynės pasitarnaus mūsų teisėjams kaip tramplinas link dar svarbesnių varžybų“, - LFF.lt sakė Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidentas Sergejus Sliva.

Netrukus savo sugebėjimus tarptautinėje arenoje galės pademonstruoti ir palangiškis Donatas Rumšas. Jis paskirtas vadovauti kovo 28 – balandžio 2 dieną Čekijoje vyksiančioms UEFA U-17 jaunimo rinktinių elitinio etapo varžyboms, kuriose kovos Čekijos, Danijos, Šveicarijos ir Škotijos jaunieji futbolininkai.

Vilnietė Justina Lavrenovaitė teisėjaus UEFA merginų U-19 rinktinių elitinio etapo kovoms. Šis turnyras vyks Danijoje, dalyviai - Šiaurės Airijos, Italijos, Ispanijos ir Danijos rinktinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių