Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė iškovojo Baltijos taurę

  • Teksto dydis:

Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) futbolo rinktinė antradienį Gargžduose pademonstravo puikų žaidimą ir kovoje dėl Baltijos taurės palaužė Latvijos komandą 1:0, taip susigrąžindama trofėjų po aštuonerių metų pertraukos.

Vyriausiasis komandos treneris Caritas Falchas po paskutinių rungtynių su Estija (1:1) atliko tris keitimus - pirmą kartą rinktinėje nuo mačo pradžios žaidė Pijus Širvys, taip pat vienuoliktuke buvo ir Edvinas Kloniūnas su Edgaru Dubicku.

Rungtynių pradžioje veiksmas dažniausiai vyko latvių aikštės pusėje - mūsų komanda intensyviai spaudė varžovus, o pirmą kampinį lietuviai kėlė jau penktą mačo minutę.

20-ą minutę vieną realesnių progų įmušti turėjo lietuviai. Po Domanto Šimkaus puikaus darbo už baudos aikštelės, perdavimo sulaukęs Edvinas Baniulis bandė atlikti kamuolį prieš vartus iššokusiam Danieliui Romanovskiui, bet jam nepavyko pasižymėti.

Po dešimties minučių pasidarbuoti teko Lietuvos vartininkui Titui Krapikui. Nikita Ivanovs sulaukė perdavimo baudos aikštelėje ir buvo vienas prieš vartininką, bet kėdainietis puikiai atrėmė varžovo smūgiuotą kamuolį.

Aikštėje toliau vyravo kontaktinis futbolas - teisėjams teko fiksuoti nė vieną pražangą. Tuo tarpu kėlinys baigėsi lygiosiomis 0:0.

Po pertraukos kova aikštėje tapo dar labiau bekompromisė. Visgi lietuviai kėlinį pradėjo kur kas agresyviau ir prispaudė oponentus. 53 minutę E. Baniulis buvo pargriautas baudos aikštelėje ir teisėjas skyrė vienuolikos metrų baudinį. Jį tiksliu smūgiu į dešinį kampą realizavo Danielis Romanovskis.

Vos po kelių minučių arbitrams vėl teko valdyti aistras ir imtis disciplinos priemonių už grubų ir negarbingą žaidimą. Po to, kai D. Romanovskis krito ant vejos po kontakto su varžovu, tarp kelių žaidėjų įvyko apsistumdymas, o už šiuos veiksmus nukentėjo abi komandos - Edvinas Kloniūnas ir Andrejs Ciganiksui buvo parodytos raudonos kortelės.

Vėliau komandos keitėsi atakomis prie abiejų vartų. D. Šimkaus smūgiuotą kamuolį Latvijos vartininkas neužtkrintai atėmė, o vėliau T. Krapikas sustabdė varžovo smūgį galva.

Antrajam kėliniui persiritus į antrąją dalį, C. Falchas į aikštę įleido Robertą Ratkevičių, kuris kėlė problemas varžovų gynybai sprintais į priekį. Jaunasis puolėjas turėjo progą įmušti po perdavimo iš krašto, bet jis galva smūgiavo į vartininką.

Lietuva sugebėjo drausmingai sužaisti paskutines rungtynių minutes ir triumfuoti Baltijos taurės turnyre antra kartą istorijoje. Lietuviai, surinkę 4 taškus, aplenkė latvius (3 tšk.) ir estus (1 tšk.). Tai taip pat buvo pirmoji Lietuvos jaunimo rinktinės pergalė nuo praeitų metų birželio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių