Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė sieks iškovoti pirmuosius taškus

Lietuvos jaunimo (iki 21 metų; U-21) futbolo rinktinė pradėjo ruoštis artimiausioms 2017 metų Europos čempionato antrosios atrankos rungtynėms.

Pasak pranešimo, lietuviai trečiadienį išskrenda į Airiją, kur žais jau ketvirtąsias iš eilės rungtynes išvykoje.

Per pirmąsias tris dvikovas svečių aikštėse, lietuviai patyrė tris pralaimėjimus, todėl penktadienio dvikova prieš airius bus puiki galimybė reabilituotis ir pagaliau iškovoti pirmuosius taškus. Šiuo metu būsimi lietuvių varžovai su šešiais taškais dalijasi lyderio poziciją su Slovėnija.

Lietuvos U-21 rinktinės treneriai rungtynėms su Airija iš viso pakvietė 18 futbolininkų. 13 iš jų atstovavo rinktinei paskutinėse dvejose atrankos rungtynėse su Slovėnija ir Serbija.

Išsigydęs traumą į rinktinę vėl sugrįžta vartininkas Edvinas Gertmonas, priklausantis prancūzų klubui "Stade Rennais". Šilališkis savo debiutines rungtynes už Lietuvos U-21 rinktinę sužaidė pernai metų birželį Moldovoje, o vėliau buvo kviečiamas ir į abejas atrankos rungtynes namie su Anglija ir Velsu.

Prieš rungtynes su airiais Lietuvos U-21 rinktinės vyriausias treneris daugiausiai korekcijų atliko saugų grandyje. Komandai negalės padėti į nacionalinę rinktinę dvikovoms su slovėnais ir anglais pakviestas Rolandas Baravykas, todėl treneriai bandys užkamšyti spragas į rinktinę pakviesdami keturis naujus futbolininkus, trys iš jų - debiutantai.

Rinktinės trenerių akį patraukė 13 įvarčių pelnęs šalies pirmosios lygos lyderės Jonavos "Lietavos" komandos saugas Marius Ganusauskas. Taip pat savo galimybės įrodyti lauks du įvarčius į varžovų vartus A lygoje įmušęs "Trakų" saugas Rokas Stanulevičius bei už Kauno "Spyrį" šiemet 17 rungtynių sužaidęs devyniolikametis Karolis Šilkaitis.

Lietuvos U-21 rinktinė nuo pirmadienio stovyklauja Kaune, o trečiadienį per Dubliną keliaus į Vaterfordo miestą, kuris yra 200 kilometrų į pietus nuo Airijos sostinės. Būtent ten, spalio 9 dienos vakarą, Vaterfordo sporto centro stadione (19.45 val.)ir vyks rungtynės tarp Airijos ir Lietuvos U-21 rinktinių.

Atrankos ciklą lietuviai pratęs sugrįžę namo - spalio 13 dieną Kaune priims pasaulio ir Europos jaunimo čempionus serbus.

Lietuvos U-21 rinktinės sudėtis Europos čempionato atrankos rungtynėms su Airija ir Serbija:

vartininkai - Tomas Švedkauskas ("Ascoli Picchio", Italija) ir Edvinas Gertmonas ("Stade Rennais", Prancūzija);

gynėjai - Justinas Januševskis (FK "Trakai"), Julius Aleksandravičius (Utenos "Utenis"), Lukas Artimavičius (Utenos "Utenis"), Aurimas Tručinskas (Utenos "Utenis"), Sigitas Urbys (Gargždų "Banga") bei Lukas Čerkauskas (Kauno "Stumbras");

saugai - Donatas Šėgžda (FK "Trakai"), Danielius Romanovskis Vilniaus "Žalgiris"), Tomas Dombrauskis (Utenos "Utenis"), Skirmantas Rakauskas (Klaipėdos "Atlantas"), Rokas Stanulevičius (FK "Trakai"), Marius Ganusauskas (Jonavos "Lietava), Karolis Šilkaitis (Kauno "Spyris") ir Domantas Šimkus ("Šiauliai");

puolėjai - Simonas Stankevičius ("Leicester City" F.C. , Anglija) bei Rokas Krušnauskas (Kauno "Spyris").

Antrosios atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Slovėnija      3 2 0 1  7:1  6

2. Airija         2 2 0 0  3:0  6

3. Serbija        1 1 0 0  5:0  3

4. Italija        1 1 0 0  1:0  3

5. Andora         4 1 0 3  1:7  3

6. Lietuva        3 0 0 3  0:9  0

Iš viso 2017 metų Europos jaunimo (iki 21 metų) futbolo čempionato atrankoje devyniose grupėse rungtyniauja 52 rinktinės, kovojančios dėl vienuolikos kelialapių į finalinį etapą Lenkijoje.

Į pirmenybių finalinį etapą, kuriame pirmą kartą nuo 2000 metų metų žais 12 rinktinių, pateks visų devynių grupių nugalėtojos, o keturios absoliučiai geriausios antrąsias vietas užėmusios vienuolikės atkrintamosiose varžybose kovos dėl dviejų likusių kelialapių į čempionatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių