Lietuvos klubai pasirengę egzaminams Europoje

Jau ketvirtadienį du Lietuvos futbolo klubai laikys svarbiausius sezono egzaminus. Trečiajame Europos lygos atrankos etape Marijampolės „Sūduva“ savo aikštėje priims grėsmingąjį „Sion“ iš Šveicarijos, o šalies vicečempionai „Trakai“ taip pat namuose grumsis su Tetovo „Shkendia“ iš Makedonijos.

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai „Arvi“ arenoje 20 val. mėgins užkurti pirtį vienai pajėgiausių Šveicarijos komandų „Sion“. Retas atvejis, jog apie 36 tūkst. gyventojų turinčio Lietuvos miesto ekipa kausis su netgi mažesnio miestelio komanda. Tačiau tai, kad „Sion“ atstovauja vos 34 tūkst. gyventojų turinčią gyvenvietę, neturėtų klaidinti. Viena vertus, gana stipriame Šveicarijos čempionate „Sion“ finišavo per žingsnį nuo prizininkų pakylos. Kita vertus, kur kas didesnį biudžetą nei 700 tūkst. eurų, kuriais šiemet disponuoja „Sūduva“, turintis klubas sėkmingai pradėjo ir šį sezoną. Sekmadienį prasidėjusio 2017-2018 m. Šveicarijos čempionato pirmajame ture „Sion“ išvykoje 1:0 nugalėjo „Thun“, tačiau rungtynėse aktyvesni buvo varžovai. „Thun“ kontroliavo kamuolį 61 proc. laiko, atliko daugiau smūgių (į vartų plotą – 7:2, greta vartų – 15:6) ir kėlė daug daugiau kampinių (11:2). Vis dėlto vienintelį rungtynių įvartį 28 min. pelnė „Sion“ puolėjas iš Senegalo Moussa Konate.

Praeitą sezoną M. Konate pelnė 8 įvarčius ir buvo Chadraco Akolo iš Kongo Demokratinės Respublikos šešėlyje. Pastarasis „Sion“ išugdytas krašto saugas per sezoną pelnė 15 įvarčių ir vasarą už 6 mln. eurų buvo parduotas Vokietijos „Stuttgart“ ekipai.

Marijampolėje tikriausiai nežais ir pavojingiausias komandos vidurio saugas Carlito, praeitą sezoną Šveicarijos čempionate atlikęs 10 rezultatyvių perdavimų, o šiuo metu sveikstantis po traumos. Tačiau ginklų svečių gretose netrūks. Šveicarų pusėje – ir patirtis. Jie užpraėjusį sezoną ne tik pateko į Europos lygos grupių etapą, bet ir pasiekė atkrintamąsias varžybas. Marijampoliečiams rekordinis jau šiemetis pasiekimas – trečiasis atrankos etapas.

Tuo tarpu „Trakų“ didžiausias galvos skausmas – jų pačių stovykloje. Traumą gydosi ir su laiku lenktyniauja jų pagrindinis puolėjas Maksimas Maksimovas. Kita vertus, jei trakiškiams sezonas jau įpusėjo ir jų sportinė forma optimali, „Shkendia“ sezonas dar neprasidėjo. Praėjusį sezoną Tetovo klubas Makedonijos pirmenybėse finišavo antras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių