Lietuvos pasieniečiai laukia sirgalių: tikimasi net 16 tūkst.

Jau šį savaitgalį keliolikos tūkstančių sirgalių laukiama vykstančių tranzitu per Lietuvą į Kaliningradą, kur vyks pasaulio futbolo čempionato kovos. Lietuvos pasieniečiai teigia, kad didžiausių srautų laukiama Panemunės ir Kybartų postuose, todėl stiprinamos pareigūnų pajėgos.

Pirmosios rungtynės Kaliningrade vyks tarp Kroatijos ir Nigerijos komandų jau šeštadienį.

„Jau ketvirtadienį išvyko pirmieji. Jų gali padaugėti prieš rungtynes“, – pasakoja Bardėnų pasienio užkardos vado pavaduotojas mjr. Raimondas Sauspreikšis.

Estai į Kaliningradą išsiruošė keturiese, tačiau komandas palaikys skirtingas. Du sirgs už Kroatija, du už Nigeriją.

„Tikimės, kad Kroatija laimės. Norime pabūti pasaulio futbolo čempionate, pasižiūrėsime atidarymą, kaip Rusija sužais“, – pasakoja pasienyje sutikti estai.

Estai sako, jų šalis futbolą mėgsta ir jų negąsdina pusę paros trunkanti kelionė automobiliu į Kaliningradą.

Futbolo sirgaliams vizų į Rusiją nereikia. Nusipirkę bilietą, jie užpildo vadinamąsias „Fan ID“ korteles ir keliauja per sieną.

Rusijos ambasada Lietuvoje teigia, gyvai rungtynes į Rusiją vyksta stebėti apie 300 Lietuvos futbolo aistruolių, gavusių šias specialias sirgaliaus korteles. Kaliningrade vyks net ketverios rungtynės. Laukiama dar apie 16 tūkstančių per Lietuvą keliausiančių tranzitu – traukiniais ir automobiliais.

Daugiau – Jevgenijaus Bardausko ir Edvardo Špoko reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Vakar rase kad kaliningrade nera tu sirgaliu,o dabar jau laukia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių