Lietuvos salės futbolo rinktinė triumfavo Baltijos taurės turnyre

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienio vakarą Šiauliuose finišavo Baltijos futsal (salės futbolo) taurės varžybos. Paskutinėse rungtynėse Lietuvos rinktinė po puikios kovos palaužė Latvijos komandą 3:2 (1:0) ir pirmą kartą istorijoje tapo turnyro nugalėtojais.

Septintą kartą vykusios Baltijos taurės varžybos tapo auksinėmis lietuviams, kurie net penkis kartus liko antroje vietoje. Tuo pačiu jie nukarūnavo čempionų titulą ginusius latvius, kurie yra daugiausiai kartų turnyrą laimėjusi komanda.

Į finalinę dvikovą abi komandos žengė skirtingose pozicijose – Latvija su trimis taškais buvo grupės lyderė, o lietuviai po lygiųjų su Estija turėjo surinkę tašką, tad mūsų komandą tenkino tik pergalė.

Susitikimo pradžioje Lietuvai teko atlaikyti svečių spaudimą, o Marių Šalkauską startiniame vienuoliktuke pakeitęs vartininkas Tadas Norbutas kelis kartus atrėmė ambicingus varžovų smūgius.

Latvijai nesisekė būti produktyviems, o lietuviai pasinaudojo viena pirmųjų galimybių užtikrintai. Ketvirtą minutę kontratakoje Justinui Zagurskui ties aikštės viduriu patogiai nukrito kamuolys ir futbolininkas pasinaudojo tuo, jog nebuvo nieko trukdomas bei stipriu smūgiu nuginklavo latvių vartininką.

Latvijos rinktinė į tai bandė atsakyti savo atakomis ir dominavo aikštėje. Tačiau išpildyti savo sumanymus jiems sekėsi prastai, o T. Norbutas toliau saugojo vartus nepriekaištingai.

14 minutę lietuviai buvo arti antrojo įvarčio. Dar vienoje kontratakoje Arsenijus Buinickis perdavimu iš kairiojo krašto surado Albertą Voskunovičių, kuris prašovė šalia dešiniojo virpsto.

Paskutinėmis minutėmis latviai surengė tikrą vartų šturmą, o Oskars Ikstens galingu smūgiu sudrebino vartų skersinį. Visgi į pertrauką komandos išėjo švieslentėje degant rezultatui 1:0 Lietuvos naudai.

Antrojo kėlinio pradžioje Latvijai pavyko išlyginti rezultatą. Standartinėje situacijoje Artūrs Jerofejevs sėkmingai kyštelėjo koją prie virpsto ir užtikrintai išpildė komandos draugo ilgą perdavimą.

Naujojo trenerio Jevheno Ryvkino treniruojami lietuviai nesiruošė tenkintis tokiu rezultatu ir 23 minutę sugebėjo susigrąžinti pranašumą – įvykių sūkuryje vėl atsidūręs J. Zagurskas gražioje atakoje tolimu smūgiu įveikė varžovų vartininką.

Aikštėje toliau netrūko kietos, kontaktinės kovos, o latviai vėl pataikė į vartų konstrukciją. Visgi 34 minutę Lietuvai pavyko įtvirtinti savo persvarą įspūdingu stiliumi – A. Buinickis techniškai perkėlė kamuolį per varžovų žaidėjus į vartus.

Po kelių minučių Latvijai pavyko sušvelninti rezultatą, kai Igors Avanesovs galingu smūgiu iš krašto pataikė į tolimąjį kampą. Tiesa, kamuolys po smūgio atsimušė nuo jo komandos draugo O. Ikstenso, laukusio galimybės prie virpsto.

Lietuva iki paskutinių minučių turėjo atlaikyti varžovų spaudimą, bet kovingai žaidę mūsų futbolininkai iškovojo saldžią ir įsimintiną pergalę, kuri perrašė šalies futsal istoriją Baltijos taurėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių