Lietuvos studentų futbolo rinktinė nugalėjo Rumuniją

  • Teksto dydis:

Po 35 metų suformuota Lietuvos studentų futbolo rinktinė debiutinėse keturių komandų turnyro rungtynėse Ukrainoje 2:0 nugalėjo Rumuniją bei iškovojo kelialapį į finalą, kuriame susitiks su Ukrainos ir Lenkijos poros nugalėtoja.

Po įvartį mūsiškiams pelnė Arvydas Miklovis ir Liutauras Rimkus.

Rungtynes lietuviai pradėjo nuo gynybos, tačiau bėgant laikui perėmė iniciatyvą, pradėjo kurti progas, o kėliniui artėjant į pabaigą surengė kontrataką, kurios smaigaly atsidūręs A. Miklovis išvedė Lietuvos komandą į priekį.

„Jei būtumėm stovyklavę ir sužaidę draugiškas rungtynes, neabejoju, kad būtumėm startavę užtikrinčiau. Vis tik, pradžioje jautėsi nesusiklausymas, o antrasis kėlinys buvo žymiai geresnis“, - pirmąjį kėlinį įvertino Lietuvos studentų rinktinės vyriausiasis treneris Rimantas Turskis.

Po pertraukos lietuviai visiškai perėmė iniciatyvą, pradėjo kurti progas, o viena jų virto puikiu L. Rimkaus įvarčiu iš baudos aikštelės kampo.

„Kai įmušėme antrą įvartį, iš esmės, viskas buvo baigta. Pradėjome ruoštis rytojaus finalui. Galvoju, kad finale bus kur kas sunkiau“, - sakė R. Turskis.

Po antrojo lietuvių įvarčio rumunai bandė žaisti ilgais perdavimais. Lietuviai, savo ruožtu, savo žaidimą grindė trumpais žemais perdavimais. Dvikovos pabaigoje skirtumas galėjo dar labiau išaugti, tačiau Lietuvos komanda savo šansais nepasinaudojo.

„Reziumuodamas galiu pasakyti, kad buvo geros rungtynės. Tenka apgailestauti tik dėl vieno, kad kai kurie klubai nežiūri toliau savo kiemo. Turiu omeny „Žalgirio“ ir „Bangos“ klubus, kurie paskutinę dieną pranešė, kad jų žaidėjams negalima į rinktinę. Tokiame karštyje, kokiame vyksta rungtynės, papildymas mums tikrai būtų pravertęs“, - kalbėjo R. Turskis.

Finalo rungtynės bus žaidžiamos šeštadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių