A lyga: „Utenis“ su nauju treneriu nugalėjo „Trakus“

  • Teksto dydis:

Utenos „Utenis“ pagilino „Trakų“ krizę šių metų A lygos čempionate.

Aukštaitijos komanda X turo dvikovoje Visagine sugebėjo įveikti mažumoje likusius varžovus ir atsirevanšuoti už nesėkmę I rate – 1:0 (0:0). Pergalingą įvartį uteniškiams antrą mačą iš eilės pelnė Gabrielius Zagurskas.

Prie komandos vairo sugrįžus Olegui Boičyšinui, „Utenis“ laimėjo abi žaistas rungtynes ir turnyro lentelėje pasivijo riterius, kurie liko ketvirtoje vietoje tik dėl geresnio įvarčių santykio.

Be įvarčių pasibaigusiame pirmajame kėlinyje įmušti norėjo abi komandos, todėl kamuolys aikštės viduryje ilgai neužsilaikydavo. Pirmieji vartininko budrumą patikrino „Trakai“, kai Dejanui Garačai teko šuoliu atremti tolimą Maksimo Maksimovo smūgį.

Vėliau riterių legionierius iš Rusijos po perdavimo iš aikštės gilumos iššoko prieš vartus, tačiau pergudrauti varžovų varto nesugebėjo, D.Garača vėl išgelbėjo savo komandą.

Svečių vartininkui Ignui Plūkui demonstruoti savo reakcijos iki pertraukos neteko. Rimčiausias pavojus jo vartams kilo po Mykolos Večurkos smūgio, kurį blokuodamas vos kamuolio į savo vartus nenukreipė gynėjas Justinas Januševskis.

Matomas buvo ir priekyje žaidęs „Utenio“ naujokas Stefanas Cebara, bet sykį nuo nemalonumų trakiškius išgelbėjo laiku jam po kojomis kritęs Valdemaras Borovskis, vėliau jau pats kroatas greitos atakos metu šovė šalia vartų.

Antrasis kėlinys nesiskyrė nuo pirmojo. „Trakai“ padidino žaidimo greitį, tačiau progas kūrė tik tolimais smūgiais. Jei Aleksandro Byčenoko bandymą D.Garača sugavo nesunkiai, tai Vaidoto Šilėno į vartų stačiakampį pasiųstą kamuolį švedas viena ranka atrėmė ne be vargo.

Sužaidus valandą, „Trakai“ liko mažumoje. Jau turėjęs vieną įspėjimą Modestas Vorobjovas prarado kamuolį savo aikštės pusėje ir tik prasižengdamas šalia baudos aikštelės neleido prieš vartus išbėgti Rokui Štrausui. Arbitras pražangą įvertino antra geltona kortele bei trakiškį pašalino iš aikštės.

Netrukus savo reakciją teko rodyti ir I.Plūkui, už vartų nukreipiant G. Zagursko baudos smūgį.

Žaidėjo netektis „Trakų“ iš vėžių neišmušė, svečiai ir toliau skubėjo į priekį. A.Byčenoko galingas tolimas šūvis į skersinį privertė aiktelti stadione susirinkusius žiūrovus. Virš vartų mušė aikštėje pasirodęs Tadas Labukas.

Mačui artėjant prie pabaigos dar sykį puikiai sužaidė D.Garača. Aikštės šeimininkų vartininkas sugebėjo pasiekti aštrų Jurijaus Mamajevo perdavimą, kurio jau laukė T.Labukas.

Rungtynių herojumi antrose rungtynėse iš eilės tapo G.Zagurskas. Puikiu slalomu kone per pusę aikštės jis perpjovė varžovų gynybą, įsiveržė į baudos aikštelę ir nukreipė kamuolį į tinklą, likus žaisti 4 minutes.

Per likusį laiką visos riterių pastangos įmušti sėkmės neatnešė, „Utenio“ gynyba klaidų nedarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių