A lyga: Vilniaus „Žalgiris“ sutrypė „Utenį“

  • Teksto dydis:

Pirmame A lygos rate pralaimėję Utenos „Uteniui“, Vilniaus žalgiriečiai revanšavosi įspūdingai – susitikimas su vienintele juos įveikusia komanda Visagine baigėsi čempionų pergale 4:0 (1:0).

1–oji minutė skaudi buvo „Žalgirio“ vartų saugui – po netikėtos Edvino Banulio atakos ir užmynimo ant rankos, Armantas Vitkauskas buvo priverstas palikti aikštę. Pirmasis, priverstinis keitimas svečių komandoje – į aikštę žengė debiutantas Airidas Mickevičius.

Netrukus Mantas Kuklys atliko standartinę padėtį, tačiau Georgo Freidgeimo smūgis buvo nevykęs. 8–ąją minutę Elivelto perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur Saulius Mikoliūnas galva smūgiavo į vartininką.

Takuya Matsunaga susikūrė progą smūgiui ir iš 16 metrų mušė tiesiai į A.Mickevičių. Tuoj pat šeimininkai surengė dar kelias atakas. Po vienos iš jų pro šalį smūgiavo Aurimas Tručinskas.

22–ąją minutę po pakelto kampinio S.Mikoliūnas pamušė kamuolį link vartų, o šalia buvęs Elivelto kyštelėjo galvą bei pelnė įvartį, kuris brazilui yra jau ketvirtas šiame A lygos sezone.

Pavojingą progą turėjo ir Darvydas Šernas – atitrūko nuo varžovo, prasiveržė arčiau vartų ir pavojingai smūgiavo pažeme. Visgi Dejanas Garača puolėjo spirtą kamuolį sugebėjo sugauti.

35–ąją minutę A.Mickevičiui vėl teko gaudyti kamuolį. Šį kartą galva į vartus smūgiavo Casperas Bruunas. Po akimirkos Rudinilsonas Silva vos nenukreipė kamuolio į savo vartus, o netrukus Mamadou Mbodjis privertė gynėją iš Bisau Gvinėjos išmušti kamuolį už galinės linijos.

D.Šernas atliko du smūgius: pirmame epizode uteniškius išgelbėjo vartininkas, o antrame įvyko rikošetas. Pirmasis kėlinys baigėsi vilniečių persvara 1:0.

Po pertraukos abi ekipos grįžo tokių pačių sudėčių. 50–ąją minutę Rolandas Baravykas smūgiavo iš toli. Stipriai iš 25 metrų spirtas kamuolys nuskriejo į vartininką. Netrukus D.Šernas pamatė atsidengusį M.Kuklį, kuris vienu lietimu smūgiavo iš toli. Vartininkui D.Garačai teko nukreipti kamuolį už galinės linijos. 56–ąją rungtynių minutę už pražangą prieš Bahrudiną Atajičių buvo įspėtas R.Silva.

Vietoje V.Jeriomenkos į aikštę žengė „Utenyje“ debiutuojantis R.Štrausas. 64-ąją minutę prie E.Vaitkūno perdavimo niekas nesuskubo, o Elivelto per save mušė nesėkmingai.

66–ąją minutę vilniečiai surengė greitą kontrataką, kuri baigėsi antruoju įvarčiu. Egidijus Vaitkūnas perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur R.Silvą aplenkęs B.Atajičius padvigubino rezultatą.

Žalgiriečiai pagavo azartą ir pelnė trečią įvartį. R.Baravykas prasiveržė dešiniuoju kraštu ir perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur varžovų klaidomis pasinaudojęs Elivelto antrą kartą nuginklavo D.Garačą.

Du įvarčius pelniusį Elivelto pakeitė Serge Nyuiadzi ir tuoj pat spėjo pasižymėti. B.Atajičius surado puolėją, kuris akistatoje su vartininku mušė nepriekaištingai.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, svečių triumfas tęsėsi. 88–ąją minutę E.Vaitkūnas smūgiavo iš toli ir sudrebino vartų konstrukciją.

„Žalgiris“ į Vilnių išsivežė dar vieną svarbią pergalę ir taškus, o uteniškiams teko susitaikyti su ketvirtuoju pralaimėjimu pirmenybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių