A lygos 22-ojo turo apžvalga: pralaimėjusieji įvarčių nepelnė

  • Teksto dydis:

Šią savaitę buvo sužaisti trys A lygos 22-ojo turo susitikimai. Juose įspūdingas pergales pasiekė favoritai Vilniaus „Žalgiris“ ir „Trakai“, o Kauno derbis baigėsi „Stumbro“ ekipos pergale.

Prisikalbėjo. „Jonavos“ futbolininkai žaisti prieš Vilniaus „Žalgirį“ į sostinę vyko nusiteikę ryžtingai. Vartininkas Tadas Simaitis klubo svetainei duotame interviu pareiškė, jog „Žalgirio“ nereikia bijoti ir kad tai „nėra super komanda“. Panašu, kad toks pareiškimas įaudrino čempionus. Galingai pradėję rungtynes, jie per pusę pirmo kėlinio įmušė tris įvarčius ir nulėmė dvikovos baigtį. Galutinis rezultatas - 5:0.

Veidrodis. Į jį savo auklėtiniams siūlė pažiūrėti jonaviečių treneris Mindaugas Čepas. Pasak jo, kad ir kaip sunku būtų, žaidėjai aikštėje privalo nepalūžti. Labiausiai M. Čepas saviškių žaidime pasigedo drausmės.

Sukaktuvės. Trims žalgiriečiams 22 turas buvo dvigubai malonus. Prieš šį mačą buvo pagerbta čempionų komandos trijulė - 200 mačų sostinės klube sužaidęs Mantas Kuklys bei po 100 rungtynių žaliai baltą aprangą Lietuvos čempionate vilkėję Vytautas Lukša ir Serge'as Nyuiadzi. Jie iš „Žalgirio“ vadovų sulaukė atminimo dovanų.

Nusivylimas. A lygos mėnesio rungtynėmis tituluotame mače Utenos „Utenis“ savo aikštėje net 0:4 pralaimėjo „Trakams“. Rungtynių pabaigoje kai kurie uteniškių sirgaliai netgi ėmė garsiai reikšti savo nepasitenkinimą. Tuo metu „Utenio“ treneris Davidas Campana kaltųjų neieškojo ir auklėtiniams santūriai padėkojo už pastangas.

Temperamentas. Ne pirmą kartą emocingieji „Utenio“ futbolininkai aikštėje išlieja savo karštą temperamentą apsistumdydami su varžovais. Šį kartą tai papiktino „Trakų“ trenerį Olegą Vasilenką: „Toks elgesys yra mažų mažiausiai neprofesionalus. Mes žaidžiame ne Ispanijos, o Lietuvos čempionate. Ir turime gerbti Lietuvos futbolą, išlikti profesionalais net jei nesiseka laimėti.“

Atgijo. Praėjusią savaitę ilgą nelaimėtų rungtynių seriją nutraukė Klaipėdos „Atlantas“. Šiame ture primirštą pergalės skonį prisiminė Kauno „Stumbro“ futbolininkai. Jie 2:0 pranoko „Kauno Žalgirį“ ir džiaugėsi trimis taškais po septynerių rungtynių pertraukos.

Nuostaba. Serbas Matija Ljujičius yra vienas pagrindinių „Žalgirio“ žaidėjų. Sunku patikėti, tačiau šis saugas iki rungtynių su „Jonava“ šiemet A lygoje dar nebuvo pelnęs įvarčio. Vis tik trečiadienį pasiektas dublis padėjo nutraukti šį prakeiksmą. „21 rungtynes A lygoje negalėjau įmušti. Tokioje situacijoje dar nesu buvęs“, - stebėjosi pats M. Ljujičius.

Iššūkis. Šešerios rungtynės ir šešių taškų atsilikimas. Toks iššūkis laukia autsaiderio „Kauno Žalgirio“, siekiančio išsaugoti vietą A lygoje. Prieš tai kauniečiai rinko taškus šešis turus paeiliui, o dabar suklupo antrą savaitę iš eilės. Nesėkmė prieš „Stumbrą“ buvo apmaudi ir dėl to, kad autsaideriai net 83 minutes žaidė turėdami kiekybinį pranašumą. „Nusivylimas didelis, bet mes vis dar gyvi“, - optimizmo nestokojo jų treneris Johnny McKinstry.

Snaiperis. Rezultatyviausiu lygos žaidėju tapęs žalgirietis Darvydas Šernas (14 įvarčių) rugpjūtį demonstruoja pavydėtiną formą. Per 4 turus jis pasižymėjo 4 kartus. Tą puolėjas padarė per 284 minutes. Tad vidutiniškai D. Šernas įmuša kas 71 minutę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių