A lygos autsaideriai mėgins atsigriebti antrajame rate

“Baigėsi pirmas ratas, o taip, kad pirmautume buvo nedažnai“, - pripažino Vitalijus Stankevičius. Kauniečio vadovaujamas „Kauno Žalgirio“ klubas pirmąjį A lygos ratą baigė paskutinėje turnyro lentelės vietoje, bet kylančia žaidimo kreive.

Žalgiriečiai 7-ajame pirmenybių ture pateikė staigmeną savo aikštėje atimdami taškų iš šalies vicečempiono „Trakų“ klubo. Kauniečiai, silpnai pradėję čempionatą, pamažu atsitiesia. Tiesa, iki optimalaus rezultato komandai – dar toloka. Pasak V.Stankevičiaus, didžiausios įtakos tam turi netikėtas pakylimas į pajėgiausiąjį divizioną. Susikomplektavę ekipą pirmajai lygai kauniečiai, sužinoję, jog teks pakeisti susikompromitavusį Kazlų Rūdos „Šilą“, turėjo vos per keletą savaičių persiorientuoti į laipteliu aukštesnį divizioną.

Pirmieji turai žalgiriečiams nieko gero nežadėjo. Paskutiniai ketvirtadienį jie baigė ir pirmąjį ratą. Tačiau nedaug trūko, jog rato pabaigoje jie turėtų ne 2, o 4 taškus. Akistatoje su „Trakais“ šeimininkai pirmieji įmušė įvartį ir pirmavo iki pat 74-osios min. Žalgiriečius 52-ąją min. į priekį išvedė Rokas Krušnauskas, o 74 min. Modestas Vorobjovas rezultatą išlygino.

„Neišlaikėme iki galo, praleidome. Pirmavome ir Marijampolėje, bet tąsyk praleidome net tris įvarčius. Šįsyk – tik vieną. Tad norėčiau pasveikinti vyrus, kurie kovojo iki pabaigos“, - teigė V.Stankevičius.

Pasak trenerio, vicečempionai, be abejo, visas rungtynes daugiau valdė kamuolį ir turėjo žaidybinę iniciatyvą, tačiau pavojingesnius momentus sukūrė kauniečiai. Tas pats R.Krušnauskas galėjo pasižymėti dar sykį.

„Trakų“ komanda – labai gera, įsivaizduoju, kad jiems apmaudu prarasti taškus, bet toks jau būna futbolas“, - sakė žalgiriečių treneris.

Jo žodžiais, įspūdinga sudėtimi negalinčiam pasigirti „Kauno Žalgiriui“ lieka kiti koziriai – kovingumas ir kuo mažesnis taktinių klaidų skaičius.

Beje, mače su trakiškiais kauniečiai atliko drąsų, bet pasiteisinusį eksperimentą. Vidurio gynėjo pozicijoje greta veterano Igno Deduros žaidė nedidukas legionierius iš Japonijos Yohei Iwasakis.

„Mačiau, kad kitas mūsų vidurio gynėjas Matas Gavrilovas yra pavargęs po neseniai vykusių atidėtų pirmojo turo rungtynių su Utenos „Uteniu“ (šį svarbų mačą išvykoje kauniečiai pralaimėjo 0:1), tad pastūmiau japoną į kitą poziciją. Jis pats sakė, kad gali ten žaisti. Pasirodo, turime universalų futbolininką“, - kalbėjo V.Stankevičius.

Antrajame rate kauniečiai tikisi pakilti turnyro lentelės laiptais, nes net 5 iš 7 rungtynių žais Kaune, kur ir iškovojo abu savo taškus.

„Žinoma, mes nesame ta komanda, kuri namuose gali diktuoti sąlygas. Ar savo aikštėje, ar išvykose pirmiausia stengiamės apsiginti, o tada jau aštriai kontraatakuoti“, - pabrėžė „Kauno Žalgirio“ treneris.


Šiame straipsnyje: Kauno ŽalgirisA lygaTrakai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių