A lygos čempionai įveikė Kauno „Žalgirį“

  • Teksto dydis:

Šalies čempionai Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai pasiekė antrąją pergalę šį sezoną, kai ketvirtadienio vakarą „Sportimoje“ 1:0 įveikė Kauno „Žalgirį“.

Nepamiršdami pralaimėjimo „Uteniui“, žalgiriečiai iškart griebė jautį už ragų: 3-ąją minutę atliko du pro šalį skriejusius smūgius. Netrukus galva mušė Linas Klimavičius, bet gynėjas prasižengė prieš vartininką.

Tuoj pat vienu lietimu smūgiavo Egidijus Vaitkūnas. Vilniaus komandos kapitono bandymas buvo stiprus, tačiau netikslus.

22-oji minutę Kauno „Žalgirį“ išgelbėjo virpstas. Vytautas Lukša įspūdingai smūgiavo vienu lietimu, tačiau kamuolys atsimušė į vartų konstrukciją. Elivelto pasiuntė kamuolį į tuščius vartus, tačiau atsidūrė nuošalėje.

Eilinis kampinis prie kauniečių vartų baigėsi jų atsimušinėjimu. 33–ąją minutę arti įvarčio buvo legionierius Donovanas Slijngardas. Gynėjas perkėlė kamuolį per gyvatvorę, tačiau šis skriejo greta virpsto. Šeimininkai turėjo daug progų, tačiau iki galo įgyvendinti nė vienos per pirmojo kėlinio laiką nepavyko.

Po pertraukos abi ekipos grįžo tokių pat sudėčių. Pirmą smūgį į vartų plotą svečiai atliko 52-ąją minutę: Rokas Krušnauskas iš toli smūgiavo pažeme, bet tiesiai į Armantą Vitkauską.

Praėjus kelioms minutėms komandų strategai atliko po keitimą: ant vejos pasirodė Ernestas Mickevičius ir Bahrudinas Atajičius.

Sužaidus valandą, kamuolio kontrolę Vilniaus „Žalgiris“ ir toliau laikė savo rankose. 65-ąją minutę taip lauktą ir ilgai brandintą įvartį pelnė Elivelto. Kolegai, po įsiveržimo į baudos aikštelę, perdavimą atliko D. Slijngardas.

Rungtynėms artėjant prie pabaigos, vienintelio įvarčio autorių Elivelto pakeitė Mamadou Mbodjis. Tuoj pat po jo padirbėti teko vilniečių vartų sargui: Aurimas Raginis pavojingai smūgiavo iš toli, o 90-ąją minutę kauniečiai standartinės padėties metu atliko perdavimą į baudos aikštę ir vėl privertė A. Vitkauską gaudyti kamuolį.

A lygos titulą ginantys „Žalgirio“ futbolininkai po antrosios pergalės su šešiais taškais pavijo turnyro lentelės viršuje esantį Klaipėdos „Atlantą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių