M. Barreto: baudinį matė tik teisėjas ir galbūt kažkas Bangladeše

  • Teksto dydis:

Kauno „Stumbro“ futbolininkai tęsia kovą dėl A lygos medalių ir jau šeštadienį namuose priims Marijampolės „Sūduvą“.

Šiame susitikime kauniečiai žada remtis jaunais futbolininkais, o treneris Mariano Barreto itin griežtai pasisakė apie baudinį skirtą į „Stumbro“ vartus susitikime su Vilniaus „Žalgiriu“.

Trečiadienį Vilniuje pirmojo kėlinio pabaigoje rungtynių teisėjas skyrė itin abejotiną 11 metrų baudinį, kuris stipriai įtakojo tolimesnę mačo eigą. Apie tai savo mintis išsakė ir kauniečių vyriausiasis treneris Mariano Barreto.

„Ką aš galiu pasakyti – mes visi esame labai nusiminę, nes tai, ką padarėme aikštėje, mums turėjo atnešti bent lygiąsias. Kai paskutinę kėlinio sekundę skiriamas toks baudinys, kurį matė turbūt tik vienas teisėjas ir galbūt žmonės kur nors Bangladeše, yra skaudu. Nebuvo jokios priežasties jo skirti. Jei čia baudinys tuomet visi kampiniai, visos pražangos yra baudiniai. Tada per rungtynes jų būtų po septynis“, – aštriai pasisakė patyręs specialistas iš Portugalijos.

Nepaisant pralaimėjimo, „Stumbro“ treneris džiaugėsi auklėtinių nusiteikimu ir žaidimu: „Šiaip tai buvo geras futbolo reginys – ir mes, ir „Žalgiris“ susikūrė daug progų. Antrajame kėlinyje ieškojome galimybės išlyginti rezultatą ir žaidimas vyko varžovų aikštės pusėje. Galėjome įmušti, tačiau paskutinę minutę praleidome antrąjį įvartį. Jis buvo juokingas – po rikošeto, tačiau juokingas, deja, ne mums.“

Jau šeštadienį 13 val. Kauno Nacionalinės futbolo akademijos stadione „Stumbras“ priims Lietuvos čempionę ir dabartinę lyderę Marijampolės „Sūduvą“. Šioje akistatoje M. Barreto žada suteikti šansą jauniems futbolininkams.

„Turime žvelgti į priekį. Svarstau galimybę suteikti šansą mūsų jauniems žaidėjams. Prieš „Atlantą“ rungtyniavo net trys vaikinai, kuriems dar nėra 19 metų. Jie gerai pasirodė. Mes savo tikslą šiemet jau įgyvendinome – patekome į taurės finalą ir išsaugojome vietą A lygoje. Maža to, žengiame treti ir turime šešių taškų pranašumą prieš „Trakus“. Taip pat solidžiai pasirodėme Europoje prieš dabar Europos lygos grupėje žaidžiantį varžovą.

Kartais, kai žaidžiame su tam tikrais varžovais, taisyklės komandoms skiriasi. Mes analizuojame gaunamas geltonas korteles. Esame nuolat baudžiami už smulkius dalykus, tuo tarpu kai kuriuos varžovus teisėjai daug kartų įspėja, su jais kalbasi. Mums taip niekada nebūna. Tai labai keista. Man tai nepatinka. Tai matant manau, kad laikas suteikti šansą jaunimui, kuris nejaus jokios įtampos“, – atviravo M. Barreto.

Rungtynės tarp „Stumbro“ ir „Sūduvos“ šeštadienį Kauno NFA stadione prasidės 13 val. Įėjimas nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Stumbras valo kelią Sūduvai ? Nors tai įprastas dalykas futbole.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių