Marijampolė laukia škotų čempionų

Marijampolės "Sūduva" tęsia žygį Europos futbolo lygoje, o Vilniaus "Žalgiris" su šiuo turnyru atsisveikino patyręs itin skaudžią nesėkmę.

Vėl atvyks "Celtic"

Europos futbolo lygos trečiojo atrankos etapo antrąsias rungtynes savo aikštėje marijampoliečiai su Jūrmalos "Spartaks" ekipa sužaidė 0:0, tačiau pateko į ketvirtąjį etapą – atkrintamąsias varžybas, nes Latvijoje šventė pergalę 1:0.

Rugpjūčio 23-iąją Marijampolėje ir 30-ąją svečiuose "Sūduvos" komanda išmėgins jėgas su Škotijos čempionu – Glazgo "Celtic" klubu.

"Celtic" neįveikė Čempionų lygos atrankos trečiojo etapo barjero – 1:1 ir 1:2 nusileido Atėnų AEK.

Marijampolės ir Glazgo vienuolikių keliai jau buvo susikirtę 2002-aisiais tuometės Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) taurės turnyre. Tąkart "Celtic" savo stadione sutriuškino "Sūduvą" 8:1 (tris įvarčius įmušė Henrikas Larssonas), o dvikovą Suvalkijos sostinėje laimėjo 2:0.

Nuo "Celtic" yra nukentėjusi ir FBK "Kauno" ekipa – 2003-iaisiais Lietuvos atstovai Čempionų lygos atrankos mačą Škotijos grandams pralaimėjo 0:4 ir 0:1.

Lūkesčiai buvo per dideli

Vilniaus žalgiriečiai, Ispanijoje tik 0:1 nusileidę "Sevilla" komandai, savo aikštėje kapituliavo net 0:5.

Nugalėtojams po du įvarčius pelnė Nolito (6 min. ir 83 min.) bei Pablo Sarabia (7 min. ir 44 min.), vieną – Guilherme Arana (80 min.).

"Sevilla" klubas UEFA taurės turnyre ir Europos lygoje yra triumfavęs penkis kartus.

"Varžovai buvo tinkamai nusiteikę ir stengėsi parodyti savo jėgą. Įvarčiai 6-ąją ir 7-ąją minutėmis nulėmė tolesnę rungtynių eigą. Mes neatlikome tų veiksmų, kurie gerai sekėsi Sevilijoje. Atsirado tam tikrų lūkesčių, galbūt per didelių, – po mačo kalbėjo "Žalgirio" vyriausiasis treneris Valdas Urbonas. – Kelti tikslus reikia atsižvelgus į tai, su kokio lygio varžovais teks kautis. Pabandėme peržengti atrankos barjerą, kuris yra per aukštas."

Pasigedo tikros žolės

"Sevilla" strategas Pablo Machino, be kita ko, atkreipė dėmesį į Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadiono specifiką.

"Sąlygos Vilniuje – kitokios, nei esame įpratę žaisti. Profesionalai rungtyniauja ant natūralios žolės vejos, tačiau UEFA leidžia varžytis ir ant dirbtinės dangos, bet ji – pavojingesnė, didesnė traumų tikimybė", – teigė P.Machino.

Apie aukščiausius šiuolaikinius tarptautinius reikalavimus atitinkantį stadioną Lietuvos ir Vilniaus valdininkai kalba jau beveik 35-erius metus, tačiau nacionalinės arenos vis dar neturime.

G.Arlauskis tęs kovą

Į ketvirtąjį Europos futbolo lygos atrankos etapą pateko vartininko Giedriaus Arlauskio atstovaujama Klužo CFR komanda.

Rumunijos vienuolikė, svečiuose 2:0 įveikusi Jerevano "Alaškert" komandą, savo aikštėje sutriuškino ją 5:0. Kitas Klužo futbolininkų varžovas – "F91 Dudelange" iš Liuksemburgo.

Sofijos CSKA (Bulgarija) ekipa su vartininku Vytautu Černiausku dukart – 1:2 ir 1:2 – pralaimėjo danų "Koebenhavn" klubui.

"Hibernian" (Škotija) su Vykintu Slivka išvykoje 0:3 pripažino "Molde" (Norvegija) pranašumą ir baigė pasirodymą Europos futbolo lygoje, nes pirmoji dvikova baigėsi lygiosiomis 0:0.

Nepasisekė ir Haifos "Hapoel" (Izraelis) komandai, kurios vartus gina Ernestas Šetkus. "Hapoel" 1:4 ir 0:2 pralaimėjo Bergamo "Atalanta" (Italija) ekipai.

Balstogės "Jagiellonia" (Lenkija), kurioje žaidžia Arvydas Novikovas, 0:1 ir 1:3 nusileido "Gent" (Belgija) vienuolikei.

Nugalėjo: "Sūduvos" futbolininkams (baltos spalvos apranga) pakako vieno įvarčio, kad iš Europos lygos eliminuotų Latvijos atstovus.


Šiame straipsnyje: MarijampolėSūduvafutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių