Moterų futbolo rinktinė du kartus susitiks su Farerų salomis

  • Teksto dydis:

Pasirengimą 2021 metų Europos čempionato atrankai pradėjusi Lietuvos moterų futbolo rinktinė penktadienį susirinko į treniruočių stovyklą Kaune ir jos metu sužais dvejas kontrolines rungtynes su Farerų salų rinktine.

Sekmadienį, 17 valandą NFA stadione Kaune įvyks pirmoji komandų akistata, o antradienį 11 valandą rinktinės antrą kartą susitiks LFF stadione Vilniuje. Įėjimas į abejas rungtynes – nemokamas.

Tai bus jau antroji Lietuvos nacionalinės moterų rinktinės stovykla šiais metais. Vasario mėnesį Rimantas Viktoravičius įvertino žaidėjas trijose kontrolinėse rungtynėse „Aphrodite Cup“ turnyre Kipre.

Šioje stovykloje dalyvaus 22 žaidėjos. Tarp jų nebus rezultatyviausios praėjusio sezono A lygos žaidėjos Kamilės Vaičiulaitytės, iš rikiuotės iškrito traumą gavusios gynėja Monika Piesliakaitė, saugė Judita Sabatauskaitė ir vartininkė Meda Šeškutė. Pirmą kartą pakvietimo į moterų rinktinę sulaukė U-17 rinktinėje žaidusios Sylvia Šafranovič, Ugnė Lazdauskaitė, Viltė Jurgaitytė, taip pat progą pademonstruoti savo galimybes turės Gabija Toropovaitė.

„Prieš stovyklą turėjome problemų dėl traumų ir jaunosioms merginoms šie pakvietimai yra su dideliu avansu. Nors su Farerų salų rinktine žaisime draugiškas rungtynes, bet jose mes jau norime siekti pozityvaus rezultato – pergalės.  Mums patiems psichologiškai reikia pergalių, todėl labai rimtai žiūrime į šias rungtynes ir aikštėje pasirodys geriausios žaidėjos“, - dėstė R. Viktoravičius, pabrėžęs, jog į klaidas nebus žiūrima pro pirštus.

Anot stratego, šios draugiškos rungtynės vyks patogiu metu – visai neseniai startavo Lietuvos A lygos čempionatas ir žaidėjos po truputi įgauna sportinę formą.

Paskutinį kartą su Farerų rinktine lietuvės žaidė prieš dvejus metus Baltijos taurėje ir tuomet komandos sužaidė lygiosiomis. „Pamenu, jog tose rungtynėse vyko apylygis žaidimas ir tik paskutinėmis minutėmis praleidome įvartį po standartinės situacijos. Pati komanda yra subrendusi, turi patyrusių žaidėjų, kurių dalis rungtyniauja Anglijoje. Tačiau ir mes turime patyrusių futbolininkių ir neturime ieškoti priežasčių, kodėl negalime siekti pergalių“.

Rudenį Lietuvos rinktinė pradės kovą Europos čempionato atrankos H grupėje, kur žais su Šveicarijos, Belgijos, Rumunijos, Kroatijos ekipomis. Grupių etapo rungtynės namų ir išvykos principu startuos šių metų rugpjūčio 26 dieną ir truks iki 2020 m. rugsėjo 22 d.

Lietuvos moterų futbolo rinktinės sudėtis:

Vartininkės:

Greta Kaselytė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“)

Klaudija Savickaitė („Kauno Žalgiris“)

Viltė Jurgaitytė (Gargždų „Banga“)

Gynėjos:

Vestina Neverdauskaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“)

Lolita Žižytė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“)

Samanta Karasiovaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“)

Algimantė Mikutaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“)

Milda Liužinaitė („Kauno Žalgiris“)

Laura Ruzgutė (Vilniaus MFA „Žalgiris“)

Saugės:

Dovilė Gailevičiūtė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“)

Simona Veličkaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“)

Oksana Imanalijeva („Kings Lynn Town Ladies“, Anglija)

Anika Kyžaitė (Vilniaus MFA „Žalgiris“)

Loreta Rogačiova (Vilniaus FM; Šiaulių „Gintra-Universitetas“)

Liucija Vaitukaitytė („Sevilla“, Ispanija)

Gabija Gedgaudaitė („Medyk Konin“, Lenkija)

Paulina Potapova (Vilniaus MFA „Žalgiris“)

Paulina Sarkanaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“)

Gabija Toropovaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“)

Ugnė Lazdauskaitė (MFA „Žalgiris“)

Puolėjos:

Sylvia Šafranovič (MFA „Žalgiris“)

Lijana Gedminaitė (Gargždų „Banga“)

Rimantė Jonušaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių