Moterų futbolo rinktinė žais pasaulio čempionato atrankos rungtynes

  • Teksto dydis:

Lietuvos moterų futbolo rinktinė trečią kartą išbandys jėgas atrankoje į pasaulio čempionatą.

Vilniuje vyksiančiame atrankos turnyre Lietuvos futbolininkėms iššūkį mes Izraelio, Moldovos ir Andoros komandos.

Lietuvos komanda žais atrankos į 2019 metų čempionatą preliminaraus etapo C grupės turnyre. Per ankstesnius du pasirodymus čempionate – 1999 ir 2013 metais – pirmojo atrankos barjero peržengti nepavyko.

Ilgametis rinktinės treneris Rimantas Viktoravičius teigė esąs patenkintas komandos pasiruošimu – šiemet rinktinė vyko į dvi treniruočių stovyklas Kipre ir Maltoje: „Sužaidėme penkias kontrolines rungtynes ir mūsų sportinė forma kilo. Manau, kad šiame turnyre būsime optimaliausiai pasirengę.“

Lygindamas praėjusį atrankos ciklą prieš ketverius metus, R.Viktoravičius vylėsi, jog dabartinė komanda gali pasirodyti geriau.

„Dabar turime talentingą ir daug žaidusį jaunimą, kuriuos papildo dar keletas vyresnių žaidėjų, tad kažkada turime nudžiuginti futbolo visuomenę. Nuo praėjusių atrankos varžybų, komanda atjaunėjo. Renkantis startinį vienuoliktuką arba darant keitimą nereikia galvoti, jog nėra iš ko rinktis. Jaučiame kokybės pagerėjimą", – svarstė treneris.

Jau šį ketvirtadienį mūsų rinktinė išbandys jėgas su Izraeliu, o po dviejų dienų rungtyniaus prieš Moldovą ir kitą antradienį Kaune kausis prieš Andoros komandą.

„Izraelio komanda ilgai dalyvauja Europos ir pasaulio atrankos varžybose. Jos yra patyrusios ir turėtų būti favoritės. Su Moldova žaidėme prieš du metus. Žaidėme apylygiai, bet pralaimėjome 0:2. Tačiau tai yra įveikiamas varžovas. Niekas mūsų negąsdina. Mes turime sužaisti atidžiai ir pagal savo galimybes bei galime laimėti. Andora pirmą kartą dalyvauja atrankos varžybose, tačiau nereikia jų nuvertinti“, – tikino R.Viktoravičius.

Italijos klubui atstovaujanti rinktinės vartininkė Greta Kaselytė antrino treneriui, jog komanda patobulėjusi: „Mūsų rinktinė per du metus atjaunėjo. Merginos žaidžia geriau, tad ir komanda yra geresnė. Šių metų rinktinė yra viena stipriausių, kurią buvo įmanoma surinkti.“

Geriausia praėjusių metų Lietuvos futbolininkė Simona Veličkaitė teigė,jog komanda kelia tikslą kovoti dėl kelialapio į kitą etapą ir tikisi, jog tai padės pasiekti savų žiūrovų palaikymas.

„Savos sienos ir savo palaikymas visada prideda stimulo dar labiau stengtis ir pasiekti geresnius rezultatus, – kalbėjo S. Veličkaitė – Manau, kad pagrindinė mūsų komandos stiprybė yra gynybos grandis ir stipri vartininkė. Tad gynybos linija mums padės nepraleisti įvarčio ir vėliau leis mums išeiti į ataką.“

Į pagrindinį atrankos etapą pateks grupės nugalėtojai bei geriausia antroji komanda iš keturių pirmojo etapo grupių.

Turnyro tvarkaraštis:Balandžio 6 d. (ketvirtadienis), LFF stadionas 14:00 Moldova – Andora 18:30 Izraelis – Lietuva

Balandžio 8 d. (šeštadienis), LFF stadionas 14:00 Lietuva – Moldova 18:30 Izraelis – Andora

Balandžio 11 d. (antradienis) 17:30. Moldova – Izraelis (Vilnius, LFF stadionas) 17:30. Andora – Lietuva (Kaunas, NFA stadionas)Lietuvos moterų futbolo rinktinės sudėtis: Vartininkės: Greta Kaselytė („Napoli", Italija) Aušra Klevečkaitė (Šiaulių sporto gimnazija) Klaudija Savickaitė („Kauno Žalgiris“) Gynėjos: Samanta Karasiovaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas") Algimantė Mikutaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas") Paulina Narbutaitė (Gargždų „Banga") Vestina Neverdauskaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas") Ugnė Šmitaitė („Kauno Žalgiris“) Milda Liužinaitė („Kauno Žalgiris“) Lolita Žižytė (Ukmergės „SC-Keliai“)

Saugės: Paulina Potapova (Šiaulių sporto gimnazija) Liucija Vaitukaitytė („Kauno Žalgiris“) Simona Veličkaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas") Rita Mažukelytė („SC Schwyz“, Šveicarija) Dovilė Gailevičiūtė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“) Anika Kyžaitė (Šiaulių sporto gimnazija) Laura Ruzgutė („Leamington Lions Ladies”, Anglija) Puolėjos: Kamilė Vaičiulaitytė („Kauno Žalgiris“) Lijana Gedminaitė (Gargždų „Banga“) Oksana Imanalijeva („King‘s Lynn Town Ladies“, Anglija)



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių