Moterų rinktinė atrankos turnyrą užbaigė pergale

  • Teksto dydis:

Lietuvos moterų rinktinė antradienį pergalingai užbaigė preliminarios atrankos į pasaulio čempionato C grupės varžybas.

Kauno NFA stadione lietuvės po Anikos Kyžaitės ir Kamilės Vaičiulaitytės įvarčių nugalėjo Andoros komandą 2:0 (0:0).

Rungtynių pradžioje lietuvės spaudė varžoves ir Oksana Imanalijeva jau antrą minutę atliko pirmąjį smūgį į vartus, tačiau varžovės kamuolį blokavo ir vartininkė kamuolį sugavo. Vėliau Simona Veličkaitė išbandė savo taikiklį.

Lietuva toliau daugiau valdė kamuolį ir bandė regzti atakas prie baudos aikštelės prieigų, bet dažniausiai paskutiniojo perdavimo į baudos aikštelę nebuvo, arba jis buvo neutralizuojamas oponenčių. 27 minutę po kurio laiko buvo atliktas smūgis į vartus – laimę iš toli pabandė Algimantė Mikutaitė, bet kamuolys skriejo tiesiai į vartininkės rankas.

36 minutę pavojinga situacija buvo prie Andoros vartų. Liucija Vaitukaitytė standartinėje situacijoje pakėlė kamuolį į baudos aikštelę link tolimojo virpsto, bet atlikti tikslaus smūgio mūsiškėms nepavyko. Atrodė, kad lietuvių įvartis brendo – atakos darėsi vis pavojingesnės ir smūgių daugėjo.

45 minutę Lietuva turėjo puikią progą, bet po A.Mikutaitės perdavimo iš krašto, Samanta Karasovaitė prie dešiniojo virpsto smūgiavo virš vartų.

Antrąjį kėlinį Lietuvos rinktinė pradėjo puikiai. Kamuolį prie baudos aikštelės prieigų gavusi Anika Kyžaitė puikiai smūgiavo jį į viršutinį dešinį vartų kampą. Tai buvo pirmasis Lietuvos įvartis šiame atrankos cikle.

Lietuvės po įvarčio toliau kontroliavo situaciją rungtynėse ir dažnai neleido varžovėms net peržengti vidurio linijos. Netrūko ir smūgių į vartus, bet Andoros vartininkė Ainhoa Fernandeaz Aruiz atrėmė nė vieną smūgį.

86 minutę po L.Vaitukaitytės pakelto kampinio kamuolys vos neįkrito į varžovių vartus – vartininkė šiaip ne taip sugraibė kamuolį ant vartų linijos.

Lietuva spaudė andorietes iki susitikimo pabaigos ir mūsų komandai pavyko įmušti antrąjį įvartį. Per pridėtą teisėjo laiką Kamilė Vaičiulaitytė išnaudojo erdvę dešiniajame krašte ir smūgiavo tiksliai į kairįjį vartų kampą 2:0.

Lietuvės C grupėje liko trečioje vietoje (3 tašk.), bet nepateko į kitą atrankos etapą.

Rungtynių statistika:

Lietuva – Andora 2:0 (0:0) Teisėja – Barbara Poxhofer (Austrija) NFA stadionas, KaunasĮvarčiai: 49 min. A. Kyžaitė (1:0), 90+2 min. K. Vaičiulaitytė (2:0).

Įspėta: Milda Liužinaitė (66 min.)

Lietuvos rinktinė: Greta Kaselytė, Liucija Vaitukaitytė, Algimantė Mikutaitė, Rita Mažukelytė (46 min. Paulina Potapova), Dovilė Gailevičiūtė, Simona Veličkaitė, Samanta Karasiovaitė (68 min. Lolita Žižytė), Milda Liužinaitė, Ugne Šmitaitė, Anika Kyžaitė, Oksana Imanalijeva (81 min. Kamilė Vaičiulaitytė).

Atsargoje: Klaudija Savickaitė, Aušra Kelevečkaitė, Laura Ruzgutė, Paulina Narbutaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių