N. Valskis: apie sugrįžimą į Izraelį ir žaidimą Lietuvos futbolo rinktinėje

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo rinktinės puolėjas Nerijus Valskis šiais metais surado naują karjeros stotelę. Tel Avivo „Hapoel“ klube nuo sausio rungtyniaujantis žaidėjas papasakojo apie naują karjeros laikotarpį, iššūkius ieškant pirmojo įvarčio bei žaidimą nacionalinėje komandoje.

Pastaraisiais metais 31 metų futbolininkas pakeitė kelis klubus. 2017 metais jis paliko Lietuvą, kur atstovavo „Trakų“ komandai ir persikėlė į Tel Avivo „Bnei Yehuda“ ekipą. Joje praleidęs pusantrų metų, 2018 metų vasarą snaiperis pakėlė sparnus į tolimiausią karjeros stotelę – „Ratchaburi“ klubą Tailande.

Azijoje N. Valskiui sekėsi gerai – per 15 čempionato rungtynių jis įmušė devynis įvarčius. Visgi, šių metų žiemos perėjimų lango metu, jis priėmė sprendimą sugrįžti į Viduriniuosius Rytus.

„Rinkausi tarp Tailando ir Izraelio – buvo du pasiūlymai tokiu pačiu metu. Tačiau ženklaus skirtumo tarp jų nebuvo ir pagrindiniai faktoriai nulėmę mano pasirinkimą buvo tai, jog šeimai būti arčiau Lietuvos ir Europos yra geriau. Man norėjosi išbandyti save dideliame klube su giliomis tradicijomis ir fanais“, - teigė N. Valskis.

„Hapoel“ klubas yra antras sėkmingiausias klubas Izraelio futbolo istorijoje. Jis iškovojo 14 čempionų titulų, 2010 metais varžėsi UEFA Čempionų lygos grupių etape, tris sezonus žaidė UEFA Europos lygos pagrindiniame turnyre ir 2009-10 metais rungtyniavo atkrintamosiose varžybose. 2001-02 metais žaidė tuometinės UEFA taurės ketvirtfinalyje.

Lietuvos rinktinės futbolininkas teigė, kad sugrįžti į pažįstamą aplinką Izraelyje nebuvo sunku: „Viskas buvo žinoma, prieš daugelį futbolininkų esu žaidęs. Sunkiausia buvo tai, jog vos po savaitės klubas pakeitė trenerį“.

Pirmojo įvarčio Izraelyje N. Valskiui teko laukti daugiau nei du mėnesius – kovo 16 dieną jis įvarčiu prisidėjo prie komandos pergalės prieš „Ashod“ klubą. „Visada norisi kuo greičiau pralaužti ledus. Ankščiau tai pavykdavo padaryti per pirmąsias rungtynes, o čia man buvo rimtas išbandymas. Buvo nerimo ir pokalbių su treneriu, kuris sakė, jog viskas yra gerai, bet aš esu puolėjas, man neužtenka to, įvarčiai yra mano duona. Tačiau nebuvau nurašytas, sulaukiau palaikymo ir pasitikėjimo iš fanų, įmušiau ir, tikiuosi, tai tęsis toliau“.

Vilkėdamas Lietuvos rinktinės marškinėlius klaipėdietis yra įmušęs vieną įvartį 2016 metų Baltijos taurės rungtynėse su Estija. N. Valskis neslepia, jog jam apmaudu, jog dar visai neseniai pats turėjo galimybių įmušti ir galbūt pakreipti nesėkmingų rungtynių seriją į kitą pusę: „Visada atvažiuoju su dideliu noru įmušti ir kaip įmanoma labiau padėti. Atsimenu, turėjau gerų progų rungtynėse su Rumunija, gaila, kad nepavyko pelnyti įvarčio. Ten galėjome taškelį, ar net pergalę iškovoti“.

„Norime pakeisti savo veidą, bet per vieną dieną viskas nepasikeis. Reikia laiko, kantrybės ir supratimo iš sirgalių. Darome viską Lietuvos labui – neatvažiuojame čia pralaimėti. Einame į rungtynes atiduoti visas jėgas“, - pasakojo N. Valskis.

Artimiausias rungtynes Lietuvos rinktinė žais birželio 7 dieną, kai LFF stadione Vilniuje priims Liuksemburgo rinktinę. Bilietus į šias ir kitas 2020 m. Europos čempionato atrankos B grupės rungtynes galima įsigyti Tiketa.lt puslapyje arba bilietų platinimo kasose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių