Nauja Čempionų lygos intriga: kas žengs į pusfinalį?

Po keturių savaičių pertraukos į stadionus sugrįžta stipriausias Europos futbolo klubų turnyras – Čempionų lyga.

Ji sporto gerbėjams pateiks: balandžio 9-ąją – anglišką Londono "Tottenham" ir "Manchester City" dvikovą bei primins praeitų metų aštuntfinalio akistatą – "Liverpool" ir "Porto", o 10 d. – praeityje vykusių finalų pakartojimus su Amsterdamo "Ajax" ir Turino "Juventus" bei "Manchester United" ir "Barcelona".

Pasižvalgykime, kaip komandoms sekasi šį sezoną, kokia buvo jų kelionė iki Čempionų lygos aštuntfinalio, kas ekipų atakų lyderiai.

"Tottenham" – "Manchester City"

Sezonas. "Šansai – 50 ir 50", – apie būsimą dvikovą su "Tottenham" kalbėjo "Manchester City" strategas Pepas Guardiola. Abi "Premier" lygoje rungtyniaujančios ekipos susikoncentruoti vien Čempionų lygai negalės, nes kovos netrūksta ir vietiniame fronte. "Manchester City" taškas į tašką dėl titulo kovoja su "Liverpool", tuo metu "Tottenham" dalyvauja keturių komandų lenktynėse dėl dviejų bilietų į kito sezono Čempionų lygą.

Šį sezoną "Manchester City" jau iškovojo "Carabao" taurę ir vis dar pretenduoja į visus keturis trofėjus per vienus metus. Išretinta traumų "Tottenham" ekipa "Premier" lygoje iššvaistė turėtą pranašumą ir leido konkurentams priartėti.

Lyderiai. Ir šį sezoną "Manchester City" lyderis – argentinietis Sergio Aguero, įmušęs 29 įvarčius. Krašto puolėjas Raheemas Sterlingas yra pelnęs 19 įvarčių ir atlikęs 16 rezultatyvių perdavimų.

"Tottenham" gretose taip pat nieko naujo: pirmauja Harry Kane'as (24 įvarčiai) ir Cristianas Eriksenas (13 rezultatyvių perdavimų). Puolėjo Sono Heung-Mino sąskaitoje – 17 įvarčių ir aštuoni rezultatyvūs perdavimai.

Kelias iki ketvirtfinalio. "Manchester City" F grupėje galėjo džiaugtis lengvais burtais: kartą pralaimėjo ir sužaidė lygiosiomis su Liono "Olympique", tačiau nesulaukė didesnio pasipriešinimo iš "Hoffenheim" ir Donecko "Šachtar" ekipų. Aštuntfinalyje P.Guardiolos ekipa nugalėjo dar vieną Vokietijos vienuolikę – Gelzenkircheno "Schalke 04" (3:2 ir 7:0).

"Tottenham" B grupėje nepasipriešino "Barcelonai", tačiau susitvarkė su Milano "Inter" ir Eindhoveno PSV, o aštuntfinalyje 3:0 ir 1:0 eliminavo Dortmundo "Borussia" ekipą.

Įdomiausia mikrodvikova. Sergio Aguero prieš Toby Alderweireldą. Kamuolį į savus vartus per "Premier" lygos dvikovą su "Liverpool" pasiuntęs T.Alderweireldas sieks reabilituotis, tačiau S.Aguero ne mažiau pavojingesnis už Liverpulio komandos puolėjų grandį.

"Porto" – "Liverpool"

Sezonas. Beveik visą sezoną Portugalijos lygoje pirmavusi "Porto" pastaruoju metu užleido lyderės poziciją Lisabonos "Benficai", po baudinių serijos pralaimėjo lygos taurės turnyro finalą Lisabonos "Sporting" klubui ir pateko į Portugalijos taurės finalą, kur vėl susikaus su "Sporting".

Anglijoje panašiai sekasi ir "Liverpool". Juergeno Kloppo kariauna greitai išbarstė persvarą ir leido "Manchester City" ekipai išstumti ją iš pirmos "Premier" lygos vietos bei anksti pasitraukė iš abiejų taurių turnyrų Anglijoje.

Lyderiai. Praeito sezono lyderių traumos išretino "Porto" puolimo grandį, kurioje vis dar trūksta Vincento Aboubakaro, tačiau afrikietį šį sezoną pavaduoja Tiquinho Soaresas, pasižymėjęs 19 kartų. Traumą išsigydęs dar vienas centro puolėjas Moussa Marega pridėjo 17 įvarčių.

Kaip ir praeitą sezoną, "Liverpool" gretose dominuoja trio – Mohamedas Salah, Sadio Mane ir Robertas Firmino. S.Mane ir M.Salah jau spėjo pasižymėti po 20 kartų, R.Firmino įmušė 14 įvarčių. Jiems neblogai talkina dešinys gynėjas Trentas Alexanderis-Arnoldas, atlikęs šešis rezultatyvius perdavimus.

Kelias iki ketvirtfinalio. Į vidutiniokų grupę (D) patekusi "Porto" įveikė "Schalke 04", Stambulo "Galatasaray" ir Maskvos "Lokomotiv" ekipas. Ne pats grėsmingiausias oponentas teko ir aštuntfinalyje – Italijoje stringanti "AS Roma", kurią Portugalijos atstovai palaužė 1:2 ir 3:1.

Tris kartus C grupėje pralaimėjęs "Liverpool" žengė į kitą varžybų, priekin praleidęs Paryžiaus "Saint-Germain" bei už nugaros palikęs "SSC Napoli" ir Belgrado "Crvena Zvezda". Aštuntfinalyje J.Kloppo komanda nesunkiai sutvarkė reikalus Miunchene – 0:0 ir 3:1 nugalėjo "Bayern".

Įdomiausia mikrodvikova. Moussa Marega prieš Virgilą van Dijką. Netikėtai greitai po traumos į kovinę rikiuotę sugrįžusį M.Maregą italų žiniasklaida apkaltino dopingo vartojimu, tačiau tai nesutrukdė puolėjui per antrą mačą su "AS Roma" prisidėti prie dviejų įvarčių. V.van Dijkas šį sezoną ginasi beveik nepriekaištingai, tad M.Maregai teks pasistengti norint pralaužti olando gynybos įtvirtinimus.

"Juventus" – "Ajax"

Sezonas. Vieno arklio lenktynės Italijoje tęsiasi ir šį sezoną. "Juventus" vienuolikė "Serie A" čempionate neturi lygių ir nuo artimiausio persekiotojo "SSC Napoli" jau yra nutolęs 18 taškų. Vis dėlto Italijos taurės dar vieną sezoną paeiliui šalies čempionams iškovoti nepavyks – ketvirtfinalyje Turino klubą 3:0 sutriuškino Bergamo "Atalanta".

Kovo pabaigoje konkurentą dėl Nyderlandų "Eredivisie" čempiono titulo Eindhoveno PSV įveikęs Amsterdamo "Ajax" priartėjo prie pirmos vietos. Ekipa taip pat žengė į taurės turnyro finalą, kur susitiks su "Willem" klubu.

Be jokių abejonių, mes esame priklausomi nuo Lionelio Messi.

Lyderiai. Praeitą vasarą į Italiją atvykęs Cristiano Ronaldo įrodė: laiko naujoje lygoje įsitvirtinti jam nereikia ir šį sezoną lyderiauja "Juventus" gretose su 24 įvarčiais bei 12 rezultatyvių perdavimų. Po devynis kartus pasižymėjo Paulo Dybala ir Mario Mandžukičius.

"Ajax" gretose taip pat žiba naujokas. Dušano Tadičiaus solo reidai terorizavo Madrido "Real" gynybą, o šį sezoną serbas įmušė jau 30 įvarčių. 18 tikslių smūgių pridėjo Hakimas Ziyechas, 16 – Klaasas-Janas Huntelaaras.

Kelias iki ketvirtfinalio. "Juventus" H grupėje susitvarkė su "Manchester United", "Valencia" bei Berno "Young Boys" iššūkiais, tačiau aštuntfinalyje teko paplušėti: pralaimėjęs pirmą dvikovą Madrido "Atletico" ekipai 0:2, per antrą atsigriebė ir,  C.Ronaldo įmušus tris įvarčius, žengė toliau.

Vis dėlto prieš "Ajax" pasirodymą nublanksta net ir pats Cristiano. Olandų ekipa, E grupėje nepabūgusi "Bayern", aštuntfinalyje išmetė titulą gynusį "Real" (1:2 ir 4:1) ir privertė karališkąjį klubą ieškoti naujo trenerio.

Įdomiausia mikrodvikova. C.Ronaldo prieš Noussairą Mazraoui. Aštuntfinalyje stabdęs "Real" žvaigždes, "Ajax" dešiniojo krašto gynėjas susidurs su kito lygio varžovu. C.Ronaldo, pastarąsias dvikovas Italijoje žaidžiantis įprastoje kairiojo puolėjo pozicijoje, turėtų ketvirtfinalyje sulaukti rimto oponento, tačiau pirmą akistatą portugalas dėl traumos gali praleisti. "Dėl vienų rungtynių nerizikuočiau visu sezonu", – apie C.Ronaldo šansus žaisti kalbėjo "Juventus" strategas Massimiliano Allegri.

"Barcelona"–"Manchester United"

Sezonas. Bene visą sezoną Ispanijoje lyderiaujanti "Barcelona" pastarąjį kartą lygoje pralaimėjo dar praeitų metų lapkritį. Šiuo metu klubas nuo artimiausio persekiotojo Madrido "Atletico" atsiplėšęs aštuoniais taškais ir kol kas nesuklupo Ispanijos taurės turnyre – finale susirems su "Valencia".

"Manchester United" jau spėjo išgyventi dvi istorijas. Jose Mourinho karjera pasibaigė įpusėjus sezonui, kai ekipa buvo įstrigusi šeštoje vietoje, tačiau Ole Gunnaras Solskjaeras komandą prikėlė naujam gyvenimui.

Lyderiai. "Be abejonių, mes esame priklausomi nuo Lionelio Messi", – teigė "Barcelonos" strategas Ernesto Valverde. 42 įvarčius (iš jų 8 – Čempionų lygoje) šį sezoną varžovams atseikėjęs L.Messi pagal šį statistikos rodiklį dominuoja ne vien Ispanijoje, bet ir visoje Europoje. Argentinietis sulaukia pagalbos ir iš Luiso Suarezo (22 įvarčiai ir 11 rezultatyvių perdavimų).

"Manchester United" gretose, pradėjus dirbti O.G.Solskjaerui, atsigavo belgas Romelu Lukaku (12 įvarčių), tačiau labiausiai išsiskiria saugas Paulis Pogba – 14 tikslių smūgių ir 11 rezultatyvių perdavimų.

Kelias iki ketvirtfinalio. Šį sezoną Čempionų lygoje dar nepralaimėjusi "Barcelona" B grupėje nugalėjo "Tottenham", PSV ir "Inter" ekipas, o aštuntfinalyje susitvarkė su Liono "Olympique" vienuolike (0:0 ir 5:1).

"Manchester United", dar vadovaujant J.Mourinho, H grupėje aplenkė "Valencia" bei "Young Boys" ekipas, į priekį praleido "Juventus". Aštuntfinalyje Mančesterio futbolininkai iš tolesnės kovos pašalino be Neymaro likusią "Saint-Germain" komandą (0:2 ir 3:1).

Įdomiausia mikrodvikova. Sergio Busquetsas prieš P.Pogba. Vadovaujant naujam strategui P.Pogba – bene geriausios sportinės formos per savo karjerą. Prancūzas pagaliau žaidžia arčiau varžovų vartų ir kuria progas komandos draugams. "Barcelonos" saugams būtent P.Pogba turėtų būti neparankiausias oponentas, tad bus įdomu pamatyti, kaip su juo tvarkysis S.Busquetsas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tex

Tex portretas
Išeis,Juventus,Liverpool,mc,barsa,finale.juve su Liverpool

Anonimas

Anonimas portretas
Sekmes Barcai ir Juventus! Tikiuosi sios dvi komandos susitiks finale!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių