Naujo sezono A lygoje – aštuonios komandos

  • Teksto dydis:

Pirmadienį vykusiame Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto (VK) posėdyje oficialiai patvirtinta, kad 2017 metų sezono A lygoje komandų dalyvių skaičius nesikeis.

Atsižvelgiant į licencijavimo ir sportinius rezultatus LFF Vykdomasis komitetas patvirtino 2017 metų sezono dalyvius ir čempionato tvarkaraštį.

Kaip ir praėjusiais metais, lygoje žais aštuonios komandos. Paskutinę vietą lygoje užėmusį ir iškritusį „Kauno Žalgirį“ pakeitė Pirmos lygos nugalėtojas Kazlų Rūdos „Šilas“. Po pereinamųjų rungtynių įveikęs „Palangą“ vietą lygoje išsaugojo Utenos „Utenis“.

Vasario 26-ąją sezoną pradės LFF Supertaurės rungtynės, o A lygos čempionatas startuos kovo 3 dieną. Paskutinis turas numatytas lapkričio 19-ąją.

Varžybų formatas taip pat išliko nepakitęs – komandos po keturis kartus sužais tarpusavyje, o penktajame rate tarpusavyje žais užėmusios 1-6 vietas. Septintąją vietą užėmusi komanda žais pereinamąsias rungtynes su 2 vietą Pirmoje lygoje užėmusia komanda.

Viena iš lygos komandų šį sezoną pakeis pavadinimą. VK patenkino „Lietavos“ prašymą pakeisti pavadinimą į „Jonavą“.

VK posėdyje aptartas LFF bendradarbiavimo su Lietuvos futbolo klubų asociacija A lyga (LFKA) pratęsimo klausimas. Savo nuomones ir pasiūlymus pateikė dalyvavę praėjusio bei šio sezono A lygos klubų atstovai.

LFKA prezidentas Deividas Šemberas ir naujasis direktorius Karolis Kalvaitis informavo apie lygos praėjusio ir būsimo sezono lygos biudžetą, planus dėl šio sezono lygos transliacijų, rėmėjų paieškos.

Įvertinus visus argumentus ir pasiūlymus LFF VK nutarė šiam sezonui pratęsti bendradarbiavimą su lyga.

VK posėdyje taip pat patvirtinta naują žaidėjų licencijų tvarka. Pagal ją, visa žaidėjų registracija centralizuojama vienoje elektroninėje sistemoje, numatytos licencijos su draudimu vaikams, mėgėjams bei profesionalams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių