Nepilnametį užpuolęs teisėjas S. Dirda buvo siautėjęs ir vaikų rungtynėse

Prieš keletą dienų U-19 I lygos rungtynės tarp Kauno „Stumbro“ ir Vilniaus „Žalgirio“ devyniolikmečių neišlaikė teisėjo nervai – Saulius Dirda pasibaigus rungtynėms susikibo su kauniečių vartininku 17 metų Tadu Giraičiu.

Pasirodo, skandalingu elgesiu arbitras buvo pasižymėjęs ir kitame susitikime.

Socialiniame tinkle "Facebook" neseniai įvykusį incidentą, šįkart vaikų futbole, aprašė garsus visuomenės veikėjas Rosvaldas Gorbačiovas, o įvykio liudininku tapo ir fotomenininkas Marius Jovaiša.

"Turbūt, girdėjot apie šią negražią ir teisėjui garbės nedarančią istoriją. Tiesa, man sunku įsivaizduoti, kaip gali teisėjas (būtent, teisėjas) paleisti į darbą kumščius. Na, bet skaitau, kad teisėjas viską suprato ir gailisi. Nė velnio!

Šis teisėjas tikrai nepasikeitė ir išvadų nepadarė, tai tik viešųjų ryšių akcija, noras papudruoti.

Pamatęs šią nuotrauką, supratau, kad ir aš esu susidūręs su šiuo, taip vadinamu, teisėju. Tai atsitiko šį savaitgalį viename vaikų futbolo turnyre.

Man sunku spręsti apie šio veikėjo kompetenciją, bet jo elgesys šokiravo. Ir ne tik mane. Nė kiek dabar nesistebiu, kad jis sumušė žaidėją. O gal tokių atvejų buvo daugiau, tik niekas apie tai nerašė ir nekalbėjo? Rašau, nes nenoriu, kad tokie veikėjai kenktų futbolo įvaizdžiui, kuris ir taip šlubuoja.

Kas atsitiko? Pabrėžiu, vaikų futbolo turnyro metu, jam nepatiko tėvų pastaba apie galimai nesąžiningą teisėjavimą. Nekalta frazė sukėlė įsiūtį šiam, taip vadinamam teisėjui. Neigiamų emocijų pliūpsnį priėmiau aš, nes nekenčiu, kai, ypatingai, vaikų futbole, mes susiduriam su nesąžiningumu ir chamišku elgesiu.

Nemanau, kad verta atkartoti jo man išsakytus žodžius. Pasakysiu tik tiek, kad žodžių buvo daug ir įvairių. Akivaizdu, kad jam ir vėl niežtėjo delnai, tik šį kartą prieš jį stovėjo ne septyniolikametis. Nesmagiausia buvo tai, kad šis veikėjas Saulius Dirda, ant kurio treningo nugaros puikavosi FIFA logotipas, taip elgiasi vaikams matant ir girdint. Vaikai dar tik žengia į futbolo pasaulį - jiems treneris ir teisėjas yra autoritetas, o čia ... pamato tokią realybę.

Norėčiau paklausti LFTA ( teisėjų asociacija), A lygos, galų gale LFF, ar čia viskas normalu? Ką jis dar turi padaryti, kad jo neleistų į aikštę? Aš suprantu, kad gali būti emocijos, bet , panašu, kad tai jo darbo kasdienybė.

Spėju, kad nebus jokios reakcijos ir tokie, taip vadinami, teisėjai toliau teisėjaus, retkarčiais užvažiuos kam nors per marmūzę, kažką riebiai iškeiks ir visiems bus viskas gerai. Juk čia Lietuvos futbolas. O kas čia blogo", - rašė R.Gorbačiovas.

"Šeštadienį pats turėjau Rosvaldą su tuo teisėju išskirti, tikrai nemanau, kad jis kokias nors išvadas padarė - įžūlus, nekultūringas tipas, tikrai toks negali dirbti teisėju, nebent kalėjime", - antrino M.Jovaiša.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių