Nesėkmių skaudulius gydo dideli pinigai

Lenkas Robertas Lewandowskis įmušė kol kas greičiausią "Euro 2016" finalo turnyro įvartį, tačiau jo komandai nepavyko prasimušti į pusfinalį – sėkmė lydėjo portugalus.

Uždirbo 14,5 mln.

R.Lewandowskis nuginklavo Portugalijos vienuolikės vartininką Rui Partricio, kai komandos buvo sužaidusios 1 min. 40 sek.

Europos čempionatų greičiausių įvarčių rekordas nuo 2004-ųjų priklauso rusui Dmitrijui Kiričenkai – tąkart jis per rungtynes su graikais pasižymėjo sužaidus 1 min. 07 sek.

Lenkams nepavyko išsaugoti persvaros – pirmą kėlinį rezultatą išlygino Renato Sanchesas, o per antrą kėlinį ir pratęsimą padėtis nepasikeitė. 11 m baudinių seriją 5:3 laimėjo portugalai. Vartininkas R.Patricio atrėmė Jakubo Blaszczykowskio smūgį.

"Apmaudu, kad nusileidome komandai, kuri čia nė karto nelaimėjo per pagrindinį rungtynių laiką, tačiau galiausiai pateko į pusfinalį. Tai futbolo paradoksas, bet niekas nuo jų neapdraustas", – sakė R.Lewandowskis.

Lenkijos futbolo sąjungos prezidentas Zbigniewas Bonekas paskelbė, kad nacionalinė vienuolikė vien "Euro 2016" finalo turnyre per penkerias rungtynes uždirbo 6,5 mln. eurų, o įskaičius visiems dalyviams vienodą 8 mln. premiją – iš viso 14,5 mln.

Naujos eros pradžia

Lenkijos rinktinės vyriausiasis treneris Adamas Nawalka palankiai įvertino pasirodymą.

"Nė karto niekam nepralaimėjome, išskyrus ketvirtfinalio 11 m baudinių loteriją, todėl tai ne katastrofa, o tiesiog lengvas nusivylimas. Mūsų jėga – komandinė dvasia. Tikiuosi, kad šis Europos čempionatas – Lenkijos futbolo naujos eros pradžia", – svarstė A.Nawalka.

Per dvikovą Marselio stadione specialiųjų tarnybų budrumą patikrino sirgalius iš Portugalijos – jis 109 min. prasmuko pro apsaugos pareigūnų užtvarą ir bėgo Cristiano Ronaldo link. Smarkuolis buvo sutramdytas beveik aikštės viduryje.

Lenkijos futbolo gerbėjai prieš varžybas kelis kartus susikibo su Marselio policija, kuriai prireikė panaudoti ašarines dujas. Keli aršiausi chuliganai buvo sulaikyti.

Portugalų varžovai pusfinalyje paaiškėjo vakar po Velso ir Belgijos ekipų rungtynių Lilyje.

Tik auksas ir sidabras

Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) patvirtino, kad pusfinalius pralaimėjusioms komandoms nebus įteikiami bronzos medaliai.

"Yra tik du komplektai medalių – aukso ir sidabras, abiejų – po keturiasdešimt. Be to, finalą laimėjusi rinktinė gaus tradicinį trofėjų – čempionams skirtą Henrio Delaunay taurę", – teigiama UEFA pranešime.

Medalius, sveriančius po 150 g, pagamino Šveicarijos kompanija "Faude & Huguenin".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių