Paaiškėjo, kas kovos A. Fokino turnyro finale

Po dramatiškos kovos ir 11 m baudinių serijos tapo žinoma antroji 14-ojo Aleksandro Fokino taurės futbolo turnyro finalininkė. Ja tapo „Klaipėdos universiteto“ komanda.

Studentai, pusfinalyje sužaidė taikiai 7:7 su „Futbolo mokyklos“ vienuolike, o į lemiamą mūšį pateko laimėję baudinių loteriją 4:2.

Susitikimo pradžia nežadėjo kvapą gniaužiančios pabaigos. Po įvarčių lietaus pirmasis kėlinys baigėsi studentų pergale 5:1. Negana to, prasidėjus antrajai daliai į jaunųjų futbolininkų vartus krito šeštasis įvartis.

Nors jau kitą minutę Aurimas Peištaras sušvelnino skirtumą iki keturių įvarčių – 2:6, tačiau mažai kas tikėjo, kad šis deficitas bus panaikintas.

Košmaras studentams prasidėjo likus iki varžybos pabaigos 19-ai minučių, kai tas pats A.Peištaras įmušė trečiąjį įvartį. Varžovų gynyba tapo kiaura it rėtis. Tuo pasinaudoję „Futbolo mokyklos“ auklėtiniai 75-ąją (rungtynės truko 80 min. – du kėliniai po 40 min.) išlygino rezultatą – 6:6. Negana to, sutrikę universiteto futbolininkai po minutės įsigudrino nukreipti kamuolį į savo vartus ir itin komplikuoti savo padėtį dėl patekimo į finalą.

Kai atrodė, kad bus užfiksuota didelė staigmena, paskutiniąją minutę studentus išgelbėjo Ernestas Razonas, išlyginęs rezultatą – 7:7.

Smūgiuojant 11 m baudinius, „Futbolo mokyklos“ žaidėjai buvo mažiau taiklūs – iš pirmųjų keturių bandymų jie tikslą pasiekė vos du sykius. Visus keturis kartus taikliai spyrę universiteto žaidėjai lengvai laimėjo baudinių seriją.

Per pagrindinį laiką nugalėtojams tris įvarčius įmušė E.Razonas, po vieną – Gediminas Strikys, Arnoldas Nausėdas ir Aurimas Skurdelis. Pralaimėjusiųjų ekipoje po du kartus rezultatyviai atakavo A.Peištaras ir Almantas Eidėjus, po sykį – Nerijus Gečas ir Raidas Šperlingas. Vieną sykį kamuolį į savo vartus nukreipė patys varžovai.

Finale, kuris įvyks balandžio 27 d., „Klaipėdos universitetas“ kovos su „Sarema“. Kitą dieną dėl 3-iosios vietos taurės susirems „Futbolo mokyklos“ ir „Klarksono-Sakuonos“ komandos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių