Paplūdimio futbolo turnyre mėgėjai galynėjosi su profesionalais

Gražia tradicija tapęs paplūdimio futbolo turnyras „Švyturio“ taurei laimėti ir šiemet neaplenkė Klaipėdos. 12 ekipų iš visos Lietuvos išbandė jėgas jau 7-osiose futbolo pirmenybėse.

„Visai neblogai, vaizdas malonus akiai“, - stebėdamas Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto klubo „Press'as“ pasirodymą šypsojosi šalies paplūdimio futbolo asociacijos vadovas Darius Laucevičius.

Nors ir pademonstravę tvirtą charakterį ir grupėje 3:1 palaužę „Vakarų fronto“ ekipą, žurnalistai kalnų nenuvertė. Pajūrio aikštelėse geriausiai sekėsi šeimininkams. Tiesa, medalius komandos išsidalijo tik po itin atkaklių kovų.

Turnyre, vykusiame Klaipėdos pajūrio ruože tarp II-osios Melnragės ir Girulių, vadinamajame Neįgaliųjų paplūdimyje, startavo 12 komandų. Geriausios 4 kiekvienos grupės ekipos žengė į atkrintamąsias varžybas. „Press'as“, nors ir metęs rimtą iššūkį vienam turnyro favoritų Vilniaus „Igol“, buvo priverstas pripažinti varžovų pranašumą. Sostinės ekipa, kurioje pirmaisiais smuikais griežė buvę ir esami Lietuvos rinktinės futbolininkai Ramūnas Radavičius ir Arsenijus Buinickis, žurnalistus palaužė tik paskutinę min., kai persvėrė rezultatą 3:2. „Press'ui“ turnyre atstovavo kauniečiai Zigmas Jurevičius, Gediminas Stanišauskas, vilniečiai Nerijus Kesminas, Maksimas Vojevodinas, Vitalijus Bilevičius, Rimas Mauricas ir Gediminas Grigonis.

Tikrasis „Igol“ bei kitų favoritų pajėgumas atsiskleidė ketvirtfinalyje. Kad varžovai buvo verti vieni kitų, įrodė ir faktas, kad 3 iš 4 šio etapo susitikimų baigėsi santykius išsiaiškinus tik baudinių serijose. Jos ne tik iki maksimumo sukėlė įtampą aikštelėse, bet ir džiugino tikrai gausaus būrio sirgalių akis.

3-iąją vietą iškovojo Mažeikių „Olimpas“, kovoje dėl bronzos Klaipėdos „Veteranus“ nugalėjęs tik po baudinių serijos, o dėl čempionų vardų susikovė titulą ginanti uostamiesčio „DFDS“ ir iš Vilniaus atvykusi „Igol“ ekipa. Beje, abi finalininkės teisę rungtis dėl aukščiausio apdovanojimo irgi iškovojo tik po baudinių serijų pusfinaliuose.

Tačiau pagrindinėje turnyro dvikovoje viską lėmė vienas įvartis, kurį pelnė Gerardas Žukauskas. Šis čempionų komandos narys pripažintas geriausiu turnyro žaidėju, geriausio vartų sargo prizas atiteko Arnoldui Kaupiui iš „Olimpo“, o geriausiai besiginančio žaidėjo apdovanojimą pelnė „Igol“ atstovas Pavel Smolkov.

Verta pastebėti, kad pirmą kartą turnyro istorijoje apdovanojimus išsidalijo skirtingų miestų ekipos.

„Šiemetinis turnyras parodė, kad varžybų ir jose dalyvaujančių komandų lygis tik dar labiau išaugo, o pergalė pasiekiama labai sunkiai. Džiugu, kad per septynerius metus turnyras tikrai išaugo, o jo vardas siejamas su kokybe, pritraukiame vis daugiau futbolui neabejingų partnerių, padedančių, kad varžybos vyktų kuo sklandžiau.

Galbūt dėl tų prie mūsų jungiasi pajėgiausios Lietuvos ekipos, girdėjome įvairiausių vertinimų, smagu, kad šis turnyras lygiuojamas į tokią gretą kaip šalies paplūdimio futbolo čempionatas, sakoma, kad čia – net geriau.

Jau sulaukėme signalų ir iš užsienio valstybių, todėl neatmetame galimybės, kad jau greitai priimsime ir svečius iš kitų valstybių.

Sulig kiekvienu turnyru mes irgi tobulėjame, kyla įvairių sumanymų, žinome, ką reikia tobulinti, kurioje vietoje vertėtų pasitempti, todėl ateityje dirbsime dar daugiau, kad varžybos būtų kuo patrauklesnės futbolo mėgėjams.

Negalime užsakyti tik oro. Žinoma, šiemet dėl jo mums labai pasisekė“, – po turnyro mintimis dalijosi šių varžybų sumanytojas ir organizatorius, Klaipėdos futbolo bendruomenėje puikiai žinomas Nerijus Genupskis.

Kitais metais turnyras taip pat turėtų vykti toje pačioje vietoje liepos mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių