Pasaulio čempionato atranka: Lietuva nusileido Slovakijai

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo rinktinė Vilniuje, LFF stadione, antrą kartą šiame pasaulio čempionato atrankos cikle 1:2 nusileido Slovakijos rinktinei.

Šie šventė jau ketvirtą pergalę iš eilės ir F grupėje užima antrąją vietą. Trečią pralaimėjimą iš eilės patyrusi Lietuvos rinktinė grupėje rikiuojasi penkta.

Vladimiras Weissas išvedė slovakus į priekį po puikaus Mareko Hamšiko perdavimo. Slovakas puikiai suvaldė kamuolį ir stipriu smūgiu nokautavo E.Zubo vartus. Tai buvo antras V.Weisso įvartis šiame atrankos cikle.

Antrajame kėlinyje Arvydas Novikovas sukūrė gana pavojingą progą, kai smūgiavo į vartus, bet M.Dubravka gaudė kamuolį, o netrukus Marekas Hamšikas dvigubino slovakų pranašumą.

Linas Klimavičius neleistinai stabdė Milaną Škriniarą ir teisėjas paskyrė pavojingą baudos smūgį praktiškai tiesiai prieš Emilijaus Zubo vartus. Marekas Hamšikas nesudvejojo ir antrą kartą šiame cikle nokautavo lietuvių vartus.

Jau per pridėtą rungtynių laiką rezultatą sušvelnino Arvydas Novikovas. Deivydas Matulevičius uždirbo pavojingą baudos smūgį, kai geltona kortele buvo nubaustas J.Durica. A.Novikovas atliko baudos smūgį ir pataikė į skersinį, bet D.Šernas galva nukreipė kamuolį į vartus.

Visgi pakartojimas parodė, kad kamuolys kirto vartų liniją, kai jį smūgiavo A.Novikovas ir įvartis buvo įskaitytas jam.

Šeštadienį kitose F grupės rungtynėse Anglija sužaidė lygiosiomis 2:2 su Škotija, o Slovėnija 2:0 įveikė Maltą.

Trnavoje vykusiose rungtynėse slovakai jau pirmajame kėlinyje pelnė tris įvarčius, ketvirtą pridėjo mačo pabaigoje ir iškovojo didžiausią pergalę šiame atrankos cikle – 4:0.

Iš viso Slovakijos ir Lietuvos rinktinės buvo susitikusios šešis kartus. Tris pergales šventė Slovakija, trejos rungtynės baigėsi lygiosiomis.

Lietuvos futbolo rinktinė F grupėje su 5 taškais užima penktąją vietą ir turi menkus šansus patekti į pasaulio čempionatą.

Slovakijos ekipa su 12 taškų susigrąžino antrąją vietą.

Vt.  Komanda  Rungt.  Perg.  Lyg.  Pral.  Įvarč.  Tšk.

1.  Anglija  6  4  2  0  10:2  14

2.  Slovakija  6  4  0  2  12:4  12

3.  Slovėnija  6  3  2  1  6:3  11

4.  Škotija  6  2  2  2  9:10  8

5.  Lietuva  6  1  2  3  6:11  5

6.  Malta  6  0  0  6  2:15  0



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Viskas Lietuvoje kas susiję su futbolų yra labai labai žemam lygyje. LFF, žurnalistika, stadionas, sirgaliai, profesionalių žaidėjų rengimas ir t. t. Viskas. Kur jūs rasite diskusijas, straipsnius apie žaidėjų rengimo sistemą Lietuvoje. Yra tik straipsniai, kad reikia versti LFF valdžią. Juos inspiruoja tie Vilniaus šustriakai, kuriems ramiai miegoti neduoda 5 - 6 mln. eurų gaunamų iš FIFA. Kaip čia iki jų dasikasus ? O apie esminę problemą - kodėl neparengiami žaidėjai, straipsnių nėra. Islandijoje su 350 tūkst. parengiami, o pas mus niekaip. Ir visada pavyzdžiu nurodoma tokių pačių lopų valdoma šalis. Pvz. Latvija, Moldova, Kirkizija. O kodėl ne Urugvajus, Kroatija ar Albanija ?

viciunia

viciunia portretas
Gaila kad parako uzteko vos porai rungtyniu...Slovenija su pusantro milijono gyventoju rodo pavyzdi, kaip reikia kovoti. Apie LFF, nesinori net jos mineti

Kostia

Kostia portretas
Trumpas anekdotas - "Lietuviai žaidžia futbolą". O šiaip viskas savo vietose...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių