Pasaulio futbolo čempionato atranka: ugnis Italijoje ir ispanų įvarčių fiesta

  • Teksto dydis:

2018 metų pasaulio čempionato atrankos kovos Europoje atsinaujino penktadienio vakarą, kai buvo sužaistos devynerios rungtynės trijose grupėse.

  G grupė

Ispanijos ir Italijos rinktinės atsiplėšė nuo kitų komandų, pasiekusios svarbias pergales namie ir padidinusios savo kraitį iki 13 taškų.

Italai 2:0 įveikė Albaniją rungtynėse Palerme, kur į aikštę antrajame kėlinyje ėmė lėkti fakelai – dėl to mačas devynioms minutėms buvo nutrauktas.

Albanijos futbolininkai patys kreipėsi į sirgalius, bandydami juos nuraminti. Albanų aistruoliai kėlė sumaištį ir rungtynių pradžioje, kai po 11 metrų baudinio paleido į aikštę du ugnies fakelus.

Tai buvo 1000-osios oficialios rungtynės Gianluigi Buffonui oficialiose klubų ir Italijos rinktinės varžybose. 39 metų vartininkas sužaidė 168-ąjį mačą Italijos rinktinėje ir tapo daugiausiai rungtynių nacionalinėje komandoje sužaidusiu futbolininku Europoje, pralenkęs ispaną Ikerą Casillasą ir latvį Vitalijų Astafjevą. Trūksta dar 17 rungtynių iki pasaulio rekordo, kuris priklauso Egipto rinktinės saugui Ahmedui Hassanui, sužaidusiam 184 mačus.

Chichono mieste Ispanijos futbolininkai lengvai 4:1 įveikė Izraelį, o vieną įvarčių pelnė Ispanijos pilietybę turintis brazilas Diego Costa.

Italija – Albanija 2:0

12' D.De Rossi iš 11 m [1:0]

71' C.Immobile [2:0]

Lichtenšteinas – Makedonija 0:3

43' B.Nikolovas [0:1]

68' I.Nestorovski [0:2]

73' I.Nestorovski [0:3]

Ispanija – Izraelis 4:1

13' D.Silva [1:0]

45' Vitolo [2:0]

51' D.Costa [3:0]

76' L.Rafaelovas [3:1]

88' Isco [4:1]

D grupė

Po aštuonerių metų pertraukos Serbijos futbolininkai vėl turi geras galimybes iškopti į planetos pirmenybes. Dušanas Tadičius, Aleksandras Mitrovačas ir Mijatas Gačinovičius įmušė po įvartį ir nukalė Serbijos pergalę prieš Gruziją pasaulio pirmenybių atrankos rungtynėse penktadienį. Šis rezultatas pakėlė serbus, kurie nežaidė planetos čempionate nuo 2010 metų, į grupės viršūnę su 11 taškų per penkerias rungtynes.

Gruzinai dominavo pirmajame kėlinyje ir iššvaistė vėjais kelias progas po Nikos Kačaravos įvarčio 6-ąją min., kai nedovanotinai suklydo kamuolį vartininkui bandęs perduoti Akeksandras Kolarovas iš „Manchester City“ klubo.

Bet Boriso Paičadzės stadione serbai atsakė trimis įvarčiais. Vieną jų pelnė D.Tadičius, kuris per atrankos varžybas yra prisidėjęs prie beveik visų dvylikos Serbijos įvarčių – šis futbolininkas pelnė 4 įvarčius ir atlikęs 7 perdavimos komandos draugų taikliems smūgiams.

Serbams pirmąją vietą užleido leido Airija, namie 0:0 sužaidusi su Velsu.

Šios rungtynės pasižymėjo itin kieta neilo Tayloro pražanga, kuomet jis 68 minutę lyg laukinis įsirėžė į Seamus Colemaną. „Everton“ klubo futbolininkas buvo išneštas iš aikštės Dubline ant neštuvų, su deguonies kauke ant veido.

Gruzija – Serbija 1:3

6' N.Kačarava [0:1]

45' D.Tadičius [1:1]

64' A.Mitrovičius [1:2]

86' M.Gačinovičius [1:3]

Austrija – Moldova 2:0

75' M.Sabitzeris [1:0]

90' M.Harnikas [2:0]

Airija – Velsas 0:0

I grupė

Svarbią pergalę I grupės rungtynėse pasiekė Kroatija, namie 1:0 įveikusi Ukrainą, kurią treniruoja Andrejus Ševčenka. Dabar jau kroatai turi 13 taškų ir pirmauja grupėje, trimis lenkdami islandus, kurie penktadienį išsivežė nelengvą pergale iš Kosovo.

Į pasaulio čempionatą iškart iškops devynių grupių nugalėtojai. Aštuonios geriausios antrąsias vietas užėmusios komandos pateks į atkrintamąsias varžybas.

Turkija – Suomija 2:0

9' C.Tosunas [1:0]

13' C.Tosunas [2:0]

Kroatija – Ukraina 1:0

38' M.Kaliničius [1:0]

Kosovas – Islandija 1:2

25' B.Sigurdarsonas [0:1]

36' G.Siggurdsonas [0:2]

53' A.Nuhiu [1:2]



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių