Permainos „Žalgirio“ rezervinėje ekipoje – A. Skerlą keičia jaunas treneris

  • Teksto dydis:

Šį savaitgalį 1-osios lygos sezoną pradėsiantis „Žalgiris B“ tarpsezonio metu pasikeitė. Komanda gerokai atjaunėjo, o į Lietuvos jaunimo U-21 rinktinę deleguotą Andrių Skerlą stratego poste pakeis jaunasis specialistas Vaidas Sabaliauskas.

Iš Alytaus kilęs 25-erių V.Sabaliauskas pastaruosius dvejus su puse metų dirba „Žalgiriečio“ akademijoje ir, treniruodamas 14-mečių komandą, tapo Lietuvos čempionu. Praėjusiame sezone specialistas dirbo „Žalgirio B“ trenerio asistentu, o šiame – padeda pagrindinės komandos trenerių štabui. Šiuo metu UEFA A licencijos siekiančiam treneriui, taip pat turinčiam patirties ir moterų futbole, labiausiai imponuoja Josepas Guardiola, Carlo Ancelotti, Jose Mourinho, Jurgenas Kloppas, Jorge Sampaoli bei Diego Simeone.

Iš A.Skerlos „B“ komandos vairą perėmęs V.Sabaliauskas naujam sezonui klojo pamatus su gerokai pasikeitusia ekipa. Tarp jaunųjų žalgiriečių nepamatysime: Edvino Baniulio, Simono Stankevičiaus, Karolio Čirbos, Aldo Korsako, Dominyko Barausko, Arno Valvonio, Oskaro Lukošiūno bei Artiomo Gončarenkos. Savo ruožtu po „Žalgirio“ vėliava 1-oje lygoje rungtyniaus Edvinas Morinas, Danielis Šukelovičius, Danielis Guleckis, Deividas Linauskas, Artūras Dolžnikovas, Eimantas Lotužys ir Dominykas Kodzis. Be to, treneris neatmeta galimybės, kad pirmenybėse gali debiutuoti 2001 metais gimę futbolininkai, rungtyniausiantys Elitinėje U-17 lygoje.

Anot naujojo „B“ komandos vairininko, komanda 1os lygos kovoms ruošėsi aštuonias savaites, kartais turėdama dvi treniruotes per dieną.

„Per tarpsezonį įvyko nemažai permainų. Mūsų komanda ganėtinai atjaunėjo, pasipildėme naujais vaikinais iš trenerio Ivano Švabovičiaus ir „Žalgiriečio“ futbolo akademijos. Tikimės, kad jaunimas irgi garbingai tęs Vilniaus futbolo tradicijas ir sėkmingai atstovaus „Žalgirio B“ komandai. Sieksime, jog 1-oje lygoje jaunimas įgautų kuo daugiau patirties, kad kuo labiau atsiskleistų kaip asmenybės ir futbolininkai. Taip pat ruošiame žaidėjus pagrindinės komandos sudėčiai.

Pasirengimą pradėjome prieš aštuonias savaites, visą laiką treniravomės lauke, Senvagės mokyklos stadione. Treniravomės su jaunuoliais iš sportinės klasės, tad kartais rengdavome po dvi treniruotes per dieną, kartais – po vieną. Savaitgaliais žaidėme rungtynes, dalyvavome „Snaigės“ turnyre Vilniuje, sužaidėme dvejas tarptautines rungtynes su „Daugavpils“ komanda iš Latvijos, taip pat su 1-osios lygos senbuviais. Rungtynės – įvairios: buvo ir lengvesnių, ir sunkesnių. Per jas išbandėme daug naujų dalykų tiek atakoje, tiek gynyboje, naujas taktines schemas, žaidėjus naujose pozicijose. Sąlygas turėjome geras, žaidėjai dalyvavo noriai. Pasirengimą vertinu ganėtinai gerai“, – apibendrino V.Sabaliauskas.

Jaunieji žalgiriečiai jau šį šeštadienį egzaminuos 1-osios lygos debiutantą „Pakruojį“, kuris užtikrintai laimėjo II lygos Vakarų zonos turnyrą.

„Komanda ruošiasi atsakingai. Turėsime kelias netektis: į jaunimo rinktines išvažiavo keli žaidėjai, o vienas patyręs traumą. Jaunimas noriai save demonsruoja, įrodo, kad gali pakeisti vyresnius kolegas, išvykusius į rinktinę. Ruošiamės atsakingai, gerbiame būsimą varžovą, žiūrime į jį rimtai, koreguojame žaidimą ir laukiame šeštadienio rungtynių“, – pasakojo naujasis „B“ ekipos strategas.

Kovingai nusiteikęs buvo ir trečią sezoną „B“ komandoje žaisiantis saugas Lukas Vaičiūnas, kovo 22-ąją dieną šventęs 19-ąjį gimtadienį.

„Pirmos lygos startą pasitinkame puikiomis nuotaikomis, nusiteikę gerai. Turime daug ambicijų, manau, išsikelsime tikrai aukštus tikslus ir žaisime savo žaidimą. Šiais metais komanda labai atjaunėjo, turbūt todėl tokie banguoti rezultatai, tačiau su sezono startu pamatysite, kad mūsų žaidimas vis gėrės ir gėrės. Manau, žiūrovams bus džiugu matyti mūsų žaidimą ir pergales“, – pozityvumu tryško L.Vaičiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių