Po pergalės Kaune „Atlantas“ – viena koja LFF taurės finale

Žvarbų pirmadienio vakarą Kaune įvyko pirmosios LFF taurės pusfinalio rungtynės, tačiau kauniečiai jose nežaidė. Klaipėdos „Atlantas“ minimalia persvara 1:0 palaužė Kazlų Rūdos „Šilą“.

Kazlų Rūdos miestelio komanda, rungtyniaujanti šalies antroje pagal pajėgumą lygoje, garbingai pasipriešino vieniems A lygos favoritų. „Šilo“ klubas namų aikšte pasirinko Kauno NFA stadioną, nes Kazlų Rūdos arenoje vyksta renovacijos darbai.

Taurės varžybos į stadionus sugrįžo po netrumpos pertraukos - visos rungtynės iki pusfinalio buvo sužaistos praėjusiais metais. I lygoje žaidžiantis „Šilas" pateikė didžiausias staigmenas eliminuodamas dvi „SMSCredit.lt A lygos" ekipas - „Trakus" bei Alytaus „Dainavą". Vietą pusfinalyje „Atlantui" atvėrė nelengva pergalė prieš Vilniaus „Taip" ir užtikrintas laimėjimas prieš „Klaipėdos granitą".

„Šilo“ futbolininkai iškart atidavė iniciatyvą klaipėdiečiams. Pastarieji netruko tuo pasinaudoti ir jau 2-ąją min. įmušė pirmąjį ir vienintelį mačo įvartį. Gerardas Žukauskas perdavė kamuolį į baudos aikštelę, kur patyręs saugas Robertas Vėževičius akimirkai atsilaisvino nuo gynėjo ir ore vienu lietimu nukreipė kamuolį į vartus.

Nors vėliau klaipėdiečiai rungtyniavo be ypatingo nusiteikimo, šeimininkai nesugebėjo rezultato išlyginti. Antrajame kėlinyje keli pavojingi jų išpuoliai tikslo nepasiekė, o pabaigoje jų situaciją dar labiau apsunkino žaidėjų deficitas - už antrą įspėjimą iš aikštės buvo pašalintas gynėjas Rokas Simanavičius.

„Manau, kad rungtynės pavyko gana neblogai, komandos kovingumu esu patenkintas, rezultatu – nelabai. Išėjome kažko išsigandę, sutrikę. Vėliau vaizdas kažkiek pasikeitė. Apmaudu, kad prisirinkome kortelių. Tačiau viskas normalu, šiai dienai „Atlantas“ stipresnis nei mes, - pripažino „Šilo“ komandos treneris Saulius Vikertas. - Kita vertus, tai nereiškia, kad šioje poroje viskas aišku“.

„Buvo sunku, išėjome sutrikę ir išsigandę. Vėliau pamatėme, kad galime kautis, daugmaž atsilaikėme. Ir mane „Atlanto“ puolėjai neblogai patreniravo. Bandysime pakovoti ir išvykoje“, - sakė „Šilo“ vartininkas Modestas Kulikauskas.

„Laukėme sunkių rungtynių. Po sunkaus mačo Marijampolėje (A lygos čempionate su „Sūduva“ pasidalino po tašką 1:1 – red.) nespėjome visiškai atsigauti. Ypač trūko emocijų. O „Šilas“ žaidė organizuotai, bandė kontratakuoti,  kautis, - dėstė „Atlanto“ treneris Konstantinas Sarsanija.- Maču likau nepatenkintas. Kad ir kaip juos nuteikinėjome, pasigedau nusiteikimo. Vaikinai stengėsi, bet noro ir jėgų tikrai trūko“.

Strategas iš Rusijos turėjo priekaištų NFA aikštės kokybei: „Visgi čia treniruojasi Nacionalinės akademijos auklėtiniai. Nejaugi negalima patiesti naujausios kartos dangos. Nes šita... Katastrofa. Nei kamuolį suvaldysi, jis taip šokinėja... O dar vėjas... Dėl to, kad teko ilgai tramdyti kamuolį, prarasdavome greičio pranašumą ir žaidimas neatrodė gražus“.

Atsakomosios rungtynės vyks gegužės 6-ąją Klaipėdoje.

Kitoje pusfinalio dvikovoje trečiadienį Vilniuje susitiks nugalėtojų titulą ginantis vietos „Žalgiris" ir Kauno „Spyris". LFF taurės finalas numatytas gegužės 23 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių