Po pralaimėjimo portugalas kaltino teisėjus

Kauno „Stumbro“ ekipai nepavyko atsirevanšuoti Marijampolės „Sūduvai“ už triuškinamą pralaimėjimą 0:5 mače dėl LFF Supertaurės. Nors šalies čempionei nusileista gerokai kukliau nei prieš savaitę, „Stumbro“ treneris liko nepatenkintas dvikovos baigtimi.

Du įvarčiai antrajame kėlinyje sugadino Kauno „Stumbro“ debiutą šios sezono Lietuvos futbolo A lygos čempionate. Marijampolės „Arvi“ manieže beveik valandą atsilaikę kauniečiai pirmą rezultatyvų išpuolį praleido 57-ąją min., kai po staigaus reido kirčiu iš arti pasižymėjo „Sūduvos“ puolėjas Karolis Laukžemis. 80-ąją min. technišku smūgiu iš baudos aikštelės prieigų rezultatą padvigubino šeimininkų saugas Gersonas Acevedo.

„Rungtynės klostėsi kur kas sunkiau nei Supertaurės mačas. Tai dar tik čempionato pradžia, tad mums dar trūksta susižaidimo“, - sakė „Sūduvos“ strategas Vladimiras Čeburinas.

Tuo tarpu „Stumbro“ treneris Mariano Barreto negailėjo karčių žodžių mačo teisėjams. Rungtynėms vadovavo arbitrų iš Vilniaus brigada - Robertas Valikonis, Dovydas Sužiedėlis ir Tadas Dunauskas. Portugalo nuomone, teisėjai neskyrė net dviejų 11 m baudinių į „Sūduvos“ vartus. Pirmasis epizodas nutiko antrajame kėlinyje sužaidus dešimt minučių. Po greitos atakos „Stumbro“ legionierius Jardelis Nazare aplenkė varžovą, pirmasis pasiekė kamuolį ir griuvo baudos aikštelėje. Nepaisant visų „Stumbro“ žaidėjų protestų, R.Valikonis skirti 11 metrų baudinio nesiryžo. Kitas epizodas nutiko jau paskutinę pridėto laiko minutę, kai neapdairiai baudos aikštelėje sužaidė šeimininkų gynėjas, kovoje dėl geresnės pozicijos galimai pažeidęs taisykles prieš savo oponentą. Tačiau švilpukas tylėjo ir tąsyk.

„Žinoma, tarp mūsų komandų yra nemenkas meistriškumo skirtumas. „Sūduva“ - geras kolektyvas. Tačiau rezultatas galėjo būti ir kitoks. Rezultatui esant 0:0 į šeimininkų vartus turėjo būti skirtas 11 m baudinys. Bet Lietuvoje ne visi klubai turi teisę į 11 m baudinius. Vėliau – vėl tas pats. Net dabar, kai tiek prisnigta, visi turėjo matyti, kad pražanga buvo akivaizdi“, - ironizavo „Stumbro“ treneris M.Barreto.

„Su šiais teisėjais jau praėjusį sezoną turėjome problemų, todėl prašysime, kad federacija nebeskirtų šių arbitrų vadovauti mūsų rungtynėms. Pralaimėti galima, bet ne tokiu būdu“, - skundėsi portugalas.


Šiame straipsnyje: A lygaStumbrasSūduva

NAUJAUSI KOMENTARAI

hmhrsasc

hmhrsasc portretas
1

Klp

Klp portretas
100 proc teisus Lietuvoje teisėjai tai tragedija. Simpatijos ir antipagijos per kraštus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių