Salės futbolo rinktinės žaidėjai atrinkti, bet komanda vis dar be trenerio

  • Teksto dydis:

Artėjant Baltijos futsal (salės futbolo) taurės varžyboms gruodį, aiškėja Lietuvos rinktinės sudėties kontūrai. Rinktinė vis dar yra be vyriausiojo trenerio, tad žaidėjus atrinko Lietuvos salės futbolo asociacija, kuriai diriguoja LFF pirmasis viceprezidentas Vidmantas Butkevičius.

Ketvirtadienį paaiškėjo komandos preliminarus žaidėjų sąrašas, kuriame netrūksta tiek rinktinės senbuvių, tiek naujų žaidėjų.

Daugiausiai kvietimų į nacionalinę komandą sulaukė Kauno „Inkaro“ klubo atstovai – rinktinei gali atstovauti du joje ankščiau žaidę futbolininkai Nerijus Mačiulis Lukas Sendžikas, broliai Audrius ir Jaunius Juozaičiai ir vartininkas Kęstutis Bulatovas.

Lietuvos čempionai Kauno „Vytis“ į turnyrą gali deleguoti keturis atstovus: patyrusius ir rinktinės pagrindą sudarančius Pavelą Smolkovą ir Arsenijų Buinickį, o taip pat perspektyvius, bet jau patirties Lietuvos rinktinėje turinčius Justiną Zagurską bei Tomą Bučmą.

Į rinktinę pakviesti ir keturi vicečempionų Panevėžio „Baltijos“ žaidėjai – veteranas Artūras Šteinas, Tomas Salamanavičius, Aurimas Žirgulis ir Marius Butėnas. Pastarasis (vartininkas) dėl vietos startinėje sudėtyje konkuruos su Vilniaus Dailės akademijos komanda sėkmingai sezoną pradėjusiu Kęstučiu Rainiu ir „Inkaro“ vartų sargu K.Bulatovu.

Kvietimai išsiųsti ir praeituose tarptautiniuose futsalo turnyruose žaidusiems Jurijui Jeremejevui („Vfl 05 Hohenstein-Ernstthal“), Justui Gulbinui ir Ramūnui Radavičiui (abu „Turbotransfers“).

Galutinis rinktinės sąrašas bus patvirtintas kitą savaitę. Tuo tarpu komanda į stovyklą Šiauliuose rinksis gruodžio 1 dieną. Gruodžio 5 dieną mūsų komanda startuos Baltijos taurėje dvikova su Estija, o gruodžio 7 dieną susitiks su Latvija. Varžybos vyks Šiaulių arenoje.

Lietuvos futsal rinktinės kandidatų sąrašas:

Vartininkai:

Kęstutis Rainys (VDA) Kęstutis Bulatovas („Inkaras“) Aurimas Žirgulis („Baltija“)

Aikštės žaidėjai:

Pavelas Smolkovas („Vytis“) Arsenij Buinickij („Vytis“) Justinas Zagurskas („Vytis“) Tomas Bučma („Vytis“) Jurij Jeremejev („Vfl 05 Hohenstein-Ernstthal“) Ramūnas Radavičius („Turbotransfers“) Paulius Sakalis („Turbotransfers“) Justas Gulbinas („Turbotransfers“) Arūnas Šteinas („Baltija“) Tomas Salamanavičius („Baltija“) Audrius Juozaitis („Inkaras“) Jaunius Juozaitis („Inkaras“) Nerijus Mačiulis („Inkaras“) Marius Butėnas („Baltija“) Lukas Sendžikas („Inkaras“) Albert Voskunovič (VDA) Valdas Pocevičius („Pramogos-SC“)

Turnyro tvarkaraštis:

Gruodžio 5 d. (antradienis)

18:30 Lietuva - Estija

Gruodžio 6 d. (trečiadienis)

18:30 Estija - Latvija

Gruodžio 7 d. (ketvirtadienis)

18:30 Lietuva - Latvija



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių