Sėkmingai A lygoje debiutavęs „Spyris“ mažinti apsukų nežada

„Po rungtynių su komanda simboliškai po bokalą paragavome, bet ilgiau švęsti neturėjome kada. Rengiamės pirmajai A lygos išvykai“, - pasakojo Kauno „Spyrio“ ekipos treneris Laimis Bičkauskas. Jo auklėtiniai jau perrašė klubo istoriją, pergalingai debiutuodami A lygos čempionate.

1-ajame ture praėjusį savaitgalį „Spyrio“ futbolininkai pasekė kito Kauno klubo „Stumbras“ pėdomis. „Stumbro“ futbolininkai savo aikštėje 3:1 pranoko „Šiaulių“ klubą, o „Spyrio“ ekipa kitą dieną toje pat NFA aikštėje 2:1 pranoko „Klaipėdos granitą“. Kauniečiams, atsilikinėjusiems 0:1, pergalę lėmė Beno Olencevičiaus (45 min.) ir Andriaus Veličkos (79 min.) taiklūs smūgiai.

- Treneri, jūsų komanda prieš debiutinį mačą su „Klaipėdos granitu“ buvo laikyta akivaizdžia poros autsaidere. Kas lėmė jūsų auklėtinių sėkmingą debiutą? – portalas kaunodiena.lt paklausė L.Bičkausko.

- Neslėpsiu, debiutinių rungtynių bijojau. Dėl traumų neturime nei Luko Sendžiko, nei Igno Deduros, nei Audriaus Kšanavičiaus. Audriui lūžęs šonkaulis, bet tikiuosi, kad jis greit grįš į aikštę ir, nepaisant  solidaus amžiaus – 38 metų, dar mums pagelbės ir parodys savo aukštą meistriškumą. Prieš dvikovą su klaipėdiečiais iki galo dar nebuvome sutvarkę ir Klimo Gusočenkos dokumentų. Tad dėl mačo rezultato mums šiek tiek pasisekė. Sužaidėme du labai skirtingus kėlinius. Pirmajame žaidėjai daug klydo, žaidėme prastai. Buvo juntamas jaudulys, nes daugeliui vaikinų tai buvo pirmasis išbandymas tokiame lygyje. Mums pasisekė dėl įvarčio pirmojo kėlinio pabaigoje – įmušėme varžovams „į rūbinę“. Gal ir dėl to svečiai antrajame kėlinyje kiek išsikvėpė. Po pertraukos jau pajutome pasitikėjimą savo jėgomis ir pakeitėme mačo eigą.

- Pergalę nulėmė tituluočiausias jūsų komandos žaidėjas Andrius Velička. Kaip šis 35 metų puolėjas įsiliejo į kolektyvą?

- Puikiai, nes Andrius – aukštos klasės žaidėjas. Jo patirtis ir gebėjimai mums jau atnešė taškų ir pravers per ilgą sezoną.

- Tik čempionato išvakarėse įregistravote du legionierius – baltarusį Dmitrijų Rekišą ir italą Giussepe Palma. Kaip vertinate jų debiutą?

- Baltarusio – vienareikšmiškai – labai gerai. Jis, 26 metų subrendęs žaidėjas, savo perdavimais ne sykį aštrinęs žaidimą. Į mūsų klubą jis pateko jau turėdamas žaidimo gerose Baltarusijos komandose patirties, ragavęs ir UEFA varžybų. D.Rekišas į Kauną atvyko nutraukęs sutartį su Gardino „Neman“ ekipa. Galbūt prie to prisidėjo ir ekonominiai Baltarusijos sunkumai, kuriuos galėjo pajausti ir jų klubai. Italas, 20-metis vaikinas, patekęs į naują aplinką, yra ir kalbos barjeras, tad jam gali prireikti daugiau laiko atsiskleisti. Tačiau  ir šis legionierius parodė, kad potencialo turi. Ne veltui jis priklauso garsiajam „Napoli“ klubui. „Spyriui“ jis išnuomotas.

- Kokios naujienos prieš šeštadienį Šiauliuose vyksiančią 2-ojo turo dvikovą su „Šiauliais“?

- Didelių pasikeitimų kaip ir neplanuojame. Traumuoti žaidėjai dar negalės padėti. Tiesa, K.Gusočenka, beje pats šiaulietis, atstovavęs šiai ekipai, jau galės rungtyniauti. Manau, kad mums išvykoje bus sunku. Šiauliečiai po sunkaus starto sieks reabilituotis. Juo labiau savo žiūrovų akivaizdoje. Girdėjome, jog mače su „Stumbru“ jiems dar neatstovavo keli pajėgūs futbolininkai, tad galbūt dar neišvydome tikrojo varžovų veido. Svarbiausia bus atsilaikyti iki pertraukos. Jei pavyktų mačą sėkmingai pradėti, tada ir pasitikėjimo atsirastų daugiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių