Simbolinėje A lygos vienuolikėje – marijampoliečių ir vilniečių dominavimas

  • Teksto dydis:

A lygos čempionate klubai per pirmą sezono mėnesį sužaidė po 4-5 rungtynes. Per jas ėmė ryškėti komandų lyderiai. Portalas alyga.lt sudarė simbolinę pirmo mėnesio rinktinę. Joje dominuoja Marijampolės „Sūduvos“ ir Vilniaus „Žalgirio“ žaidėjai, savo atstovų turi ir „Trakai“, Klaipėdos „Atlantas“ bei „Jonava“.

Vartininkas

Džiugas Bartkus („Žalgiris“). Renkant šios pozicijos žaidėją, abejonių kilo mažiausiai. Patikimai rungtyniaujantis „Žalgirio“ vartininkas įvarčio nepraleido visose 4 rungtynėse ir yra nepramušamas šešias gryno žaidimo valandas. Nors Dž.Bartkus itin daug darbo neturėjo, visus 7 į vartų plotą skriejusius varžovų smūgius likvidavo.

Krašto gynėjai

Rolandas Baravykas („Žalgiris“). Skirtingai nei pernai, jaunasis žalgirietis šiemet iš karto įsitvirtino komandos starto sudėtyje ir „okupavo“ dešinį gynybos kraštą. Jis vis tvirčiau jaučiasi ir nacionalinėje Lietuvos rinktinėje. Verta pažymėti, kad A lygoje R.Baravykas per 4 turus ne tik nebuvo įspėtas, bet apskritai prasižengė vos vieną kartą.

Vaidas Slavickas („Sūduva“). Tikėtina, kad šis futbolininkas šiemet taps etatiniu A lygos simbolinių rinktinių nariu. Ypač dažnai prie „Sūduvos“ atakų besijungiantis V.Slavickas mače prieš „Jonavą“ sugebėjo atlikti net 3 rezultatyvius perdavimus. Jo sėkmingą žaidimą apkartino tik dvikovoje su „Žalgiriu“ gautos dvi geltonos kortelės, tačiau ryškesnę asmenybę kairiame krašte A lygoje kol kas sunku įžvelgti.

Vidurio gynėjai

Linas Klimavičius („Žalgiris“). Šis žmogus taip pat svariai prisideda prie to, kad „Žalgiris“ per pirmą sezono mėnesį nepraleido įvarčio. L.Klimavičius sėkmingai bei šaltakraujiškai diriguoja vicečempionų gynybos veiksmams, o varžovams antrųjų šansų nesuteikia. Jo perdavimų tikslumas siekia solidžius 90 procentų.

Lukas Artimavičius („Atlantas“). Sezoną „Atlantas“ pradėjo gana sėkmingai ir per 4 turus surinko 7 taškus. Dėl to labiausiai „kalta“ komandos gynyba – klaipėdiečiai ginasi patikimai ir kol kas praleido 2 įvarčius. O solidžiu žaidimu „Atlanto“ gynybos širdyje šiemet pasižymintis L.Artimavičius nusipelnė vietos simbolinėje rinktinėje.

Krašto saugai

Andro Švrljuga („Sūduva“). Ne toks rezultatyvus kaip praėjusio sezono starte, tačiau toks pat aktyvus ir svarbus savo komandai. Kroatas atliko daugiausiai skersų perdavimų į baudos aikštelę ir visuose mačuose rungtyniavo stabiliai bei naudingai, dažnai smūgiuodamas į vartus. Vis tik A.Švrljuga mače su „Palanga“ nerealizavo savo paties uždirbto 11 metrų baudinio. Nominaliai A. Švrljuga yra gynėjas, bet itin daug dėmesio skiria „Sūduvos“ atakų organizavimui.

Ernestas Veliulis („Jonava“). Reikia pripažinti, kad kairiojo krašto saugo pozicijoje pirmo mėnesio metu ryškiai nežibėjo nė vienas futbolininkas. Vieni dėl traumų nesužaidė net trejų pilnų rungtynių, kiti – liko komandos draugų šešėlyje. E.Veliulis buvo vienas pastebimiausių „Jonavos“ žaidėjų ir lygoje kol kas yra penktas pagal atliktus perdavimus į baudos aikštelę – du iš jų baigėsi rezultatyviais perdavimais, po kurių buvo pelnyti įvarčiai. Vis dėlto kitą sykį patekti į mėnesio rinktinę su tokiu pasirodymu bus kur kas sudėtingiau.

Vidurio saugai

Tomašas Šimkovičius („Žalgiris“). Patyręs legionierius per pirmą mėnesį pademonstravo tai, ko iš jo ir buvo tikėtasi – savo meistriškumą bei brandų žaidimą. T.Šimkovičius kartą pasižymėjo ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus, tokiu būdu prisidėdamas prie pusės žalgiriečių pelnytų įvarčių. 30-metis yra labai svarbi vilniečių figūra aikštės viduryje, nuo kurios gero žaidimo priklauso išties daug.

Modestas Vorobjovas („Trakai“). 2 įvarčiai per pirmą mėnesį – lygiai tiek, kiek saugas įmušė per visą savo karjerą A lygoje nuo 2013 metų. „Trakų“ atstovas perėmė daugiausiai kamuolių ir taip pat kol kas neturi lygių pagal laimėtų dvikovų ant žemės skaičių. M.Vorobjovo neturėtų džiuginti dabartinis komandos pasirodymas Lietuvos čempionate, tačiau nacionalinės rinktinės treneris suteikė saugui šansą, kuris jį solidžiu žaidimu pateisino kontrolinėse rungtynėse.

Puolėjai

Gersonas Acevedo („Sūduva“). Dar viena svarbi „Sūduvos“ mozaikos detalė. Dar ne pačia aukščiausia pavara rungtyniaujantis čilietis nevengia žaisti efektingai ir pamaloninti sirgalius netgi tolimais „rabona“ stiliaus smūgiais. Debiutiniame mače su Kauno „Stumbru“ G.Acevedo pelnė įvartį, kuris tikrai neturėtų būti paskutinis šį sezoną.

Karolis Laukžemis („Sūduva“). 3 įvarčiai ir vienas rezultatyvus perdavimas – tokia geriausio praėjusio A lygos sezono žaidėjo statistika per pirmą mėnesį. K.Laukžemio aktyvumą įrodo tai, jog šis yra daugiausiai smūgių į vartus atlikęs futbolininkas. 2017 metais „Sūduvos“ atakų lyderis bei rinktinės debiutantas netapo rezultatyviausiu čempionato žaidėju, tačiau tą yra nusiteikęs pasiekti šiemet.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių