„Kauno Žalgiris“ pelnė tašką Klaipėdoje ir sprunka iš A lygos dugno

Lietuvos futbolo A lygos čempionatą skirtingų ritmu pradėję Kauno futbolo klubai tarsi apsikeitė vietomis. Sėkmingai startavęs „Stumbras“ pastarąją savaitę skaičiuoja nesėkmes, o „Kauno Žalgiris“ kapstosi iš dugno. Šiandien Klaipėdoje vykusiose 19-ojo turo rungtynėse žalgiriečiai atėmė taškų iš vieno pirmenybių lyderių „Atlanto“.

Šeimininkai, palaikomi namų publikos, mačą pradėjo užtikrintai, tačiau persvaros neišlaikė.

Uostamiesčio komanda surezgė keletą pavojingų atakų, tačiau jas sustabdė kauniečių vartininkas Modestas Stonys. Atsarginis „Kauno Žalgirio“ ekipos vartų sargas pakeitė Deividą Mikelionį, išvykusį peržiūrai į vieną Ispanijos ekipų. Vis dėlto sėkmė svečiams šypsojosi neilgai. 31-ąją min. „Atlanto“ legionierius iš Rusijos Maksimas Maksimovas preciziškai tiksliai smūgiavo į dešinįjį varžovų vartų kampą ir išvedė savo komandą į priekį. Tai buvo 8-asis puolėjo įvartis, rezultatyviausių A lygos žaidėjų sąraše jam leidęs pavyti iki tol antroje vietoje žengųsį komandos draugą Abdoulą Syllą.

Netrukus šeimininkai galėjo persvarą padidinti, tačiau vieną jų spyrių atrėmė virpstas, kitoje situacijoje jie iš patogios padėties nepataikė į kamuolį.

Varžovų išpuolius lyg kempinė sugėrę kauniečiai netruko atsakyti keliais dūriais. Andrius Velička iš toli smūgiavo galingai, bet netaikliai. Patyręs žalgiriečių puolėjas pasitaisė po pertraukos. 64-ąją min. jis kairiuoju kraštu įsiveržė į priešininkų baudos aikštelę ir galėjo spirti į vartus. Tačiau Legenda Nr. 17 pravardžiuojamas veteranas pasirinko gudresnį sprendimą – perdavė kamuolį „Atlanto“ vartų link spurtavusiam Tomui Bučmai. Šis saugas griūdamas aplenkė klaipėdiečių vartininką ir gynėją, ir, nepaisant, skausmingo kontakto, pasiuntė kamuolį į vartus. Nors favoritai desperatiškai metėsi į priekį, jiems nepavyko persverti rezultato. Bene geriausiomis progomis nepasinaudojo rusas Andrejus Paniukovas. Pernai A lygoje spindėjęs puolėjas, neseniai grįžęs iš Prancūzijos antrosios lygos, nesugebėjo dar sykį įrodyti savo meistriškumo.

Nuaidėjus finalo švilpukui dar neseniai beviltiškai turnyro lentelės dugne tūnojęs „Kauno Žalgiris“ pavijo 7-oje vietoje žengiantį Utenos „Utenį“. Tiesa, taip pat 12 taškų turintys uteniškiai sužaidė maču mažiau. 19-ojo turo akistata su „Trakais“ jų laukia rytoj.

Žalgiriečiams pavyksta pelnyti taškus jau antrajame ture iš eilės, o po ilgosios pertraukos čempionate jie įmušė jau 5 įvarčius per trejas rungtynes. Dusyk kauniečiai pasižymėjo prieš savaitę pergalingai 2:1 pasibaigusiame mače su „Stumbru“. Pastaroji ekipa vakar 2:3 namuose nusileido Marijampolės „Sūduvai“ ir su 18 taškų lieka penkta.

„Iki ketvirtosios vietos jau turbūt nebepakilsime, tad lieka žiūrėti, kad niekas neatimtų penktosios“, - sakė abu įvarčius „Stumbrui“ pelnęs Robertas Vėževičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių