„Stumbras“ svečiuose nenusileido Lietuvos čempionams

  • Teksto dydis:

„SMScredit.lt A lyga“ 32 turo rungtynėse pasibaigė FK „Žalgiris“ ekipos pergalių serija. Keturis susitikimus iš eilės laimėję daugkartiniai šalies čempionai penktadienį Vilniaus „Sportima“ manieže lygiosiomis 2:2 (1:1) sužaidė su Kauno „Stumbru“, rašo "Žalgirio" klubo interneto svetainė fkzalgiris.lt.

„Žalgirio“ ekipoje du įvarčius pelnė rezultatyviausias pirmenybių futbolininkas Andrija Kaludjerovičius. Svečių iš Kauno ekipoje po kartą pasižymėjo Vilius Armanavičius ir Oumaras Sissokas.

Šį sezoną tai buvo jau penktos „Žalgirio“ ir „Stumbro“ rungtynės „SMScredit.lt A lyga“ čempionate. Per pirmus keturis susitikimus pergales iškovojo žalgiriečiai. Tačiau šį kartą „Stumbro“ futbolininkai sugebėjo nutraukti nesėkmių seriją. Svečiai iš Kauno nuo pirmų rungtynių minučių žaidė drąsiai, nesidrovėdami atakavo „Žalgirio“ vartus ir neleido įsižaisti aikštės šeimininkams. Vis dėlto, 25 min. Saulius Mikoliūnas įspūdingai prasiveržė kairiuoju kraštu, atmetė kamuolį į baudos aikštelę, o ten tykojęs Andrija Kaludjerovičius šaltakraujiškai nuginklavo „Stumbro“ vartininką Rafaelį Broetto. Po įvarčio žaidimas išsilygino. 33 min. S.Mikoliūnas surengė dar vieną reidą kairiuoju flangu, bet šį sykį Matija Ljujičius nesugebėjo nukreipti kamuolio į vartus. Savo išpuoliais atsakinėjo ir „Stumbras“. Vis dėlto, atrodė, kad pirmas kėlinys baigsis be nuotykių. Tačiau jau per teisėjo pridėtą laiką Vilius Armanavičius tolimu smūgiu nuginklavo „Žalgirio“ vartininką Saulių Klevinską.

Antrame kėlinyje „Stumbras“ nemažino apsukų. „Žalgirio“ treneriai netrukus metė į kovą Vytautą Lukšą ir Bahrudiną Atajičių. 61 min. „Stumbro“ saugas Robertas Vėževičius pavojingai smūgiavo į vartus, o jau po minutės „Žalgiris“ atsakė antru įvarčiu. Šį kartą po Elivelto perdavimo kamuolį iš pusmetrio į „Stumbro“ vartus įstūmė A.Kaludjerovičius. Tai buvo jau 19-as „Žalgirio“ puolėjo įvartis „SMScredit.lt A lyga“ čempionate.

Tačiau „Stumbras“ sugebėjo ir antrą kartą išlipti iš duobės. 82 min. kauniečiai surengė dar vieną rezultatyvią ataką ir O.Sissoko smūgiu iš arti rezultatą išlygino. Baigiantis rungtynėms „Žalgirio“ ekipoje debiutavo ir jaunasis gynėjas Jonas Skinderis. Jau per teisėjo pridėtą laiką „Stumbro“ futbolininkai surengė „Žalgirio“ vartų apgultį, bet trečią kartą pramušti S.Klevinsko kauniečiams nepavyko.

76 taškus po 32 rungtynių turintis „Žalgiris“ užtikrintai pirmauja lygoje ir dar spalio pabaigoje užsitikrino čempionų titulą. 32 tašką turintis „Stumbras“ žengia penktoje pozicijoje.

Statistika

FK „Žalgiris“ – Kauno „Stumbras“ 2:2 (1:1). Įvarčiai: 25 ir 62 min. Andrija Kaludjerovičius; 45+1 min. Vilius Armanavičius, 83 min. Oumaras Sissokas.

Teisėjai: Edmundas Gaigalas, Tomas Domarkas ir Vytis Snarskis.

„Žalgiris“: Saulius Klevinskas, Domas Barauskas (82 min. Jonas Skinderis), Linas Klimavičius, Mamadou Mbodjis, Egidijus Vaitkūnas, Justas Lasickas (55 min. Vytautas Lukša), Mantas Kuklys, Saulius Mikoliūnas, Elivelto (63 min. Bahrudinas Atajičius), Matija Ljujičius, Andrija Kaludjerovičius.

„Stumbras“: Rafaelis Broetto, Lukas Artimavičius, Vilius Armanavičius, Rimvydas Sadauskas, Tomas Snapkauskas, Abdulas Basitas, Nazare Jardel, Matas Radžiukynas, Robertas Vėževičius, Cristianas Alexas (68 min. Oumaras Sissoko), Alexandre Kore (73 min. Donatas Konikas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių