„Stumbro“ didvyriu tapęs L. Matčarašvilis: šios dienos niekada nepamiršime

  • Teksto dydis:

Kauno „Stumbro“ futbolininkai pergale pažymėjo debiutą Europos lygos turnyre. Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės laimėtojai paskutinę minutę 1:0 palaužė Limasolio „Apollon“ (Kipras) ekipą.

Nors toks rezultatas daugumai futbolo gerbėjų yra ypač netikėtas, kauniečių vyriausiasis treneris iš Portugalijos Mariano Barreto to nevadino staigmena.

„Džiaugiamės. Tai puiki pergalė. Žaidėme su kur kas labiau patyrusia komanda, kuri kiekvienais metais Europoje demonstruoja puikius rezultatus ir dažnai patenka į grupių turnyrą. Kai kurie „Apollon“ futbolininkai per mėnesį uždirba daugiau nei visi mūsų žaidėjai kartu sudėjus, - kalbą spaudos konferencijoje pradėjo geriausiu A lygos birželio ir liepos mėnesiais išrinktas M. Barreto. - Manau, kad buvome verti pergalės. Varžovai galėjo kartą pasižymėti kai pataikė į vartų konstrukciją, buvo dar keli smūgiai, tačiau mes niekuo nenusileidome. Esame labai jauni, neturime tokių rungtynių patirties, tačiau esame kariai, turime charakterį. Aikštėje vaikinai atidavė visas jėgas ir esu jiems už tai dėkingas. Šis rezultatas tik dar kartą įrodo, kad dirbame ne veltui. Jeigu norite, atvykite į mūsų treniruotes, pasižiūrėkite patys ir įsitikinsite, kad dirbame daugiau už visus kitus Lietuvos klubus, tačiau tai duoda vaisių. A lygoje ne veltui esame treti, o šis rezultatas irgi nėra atsitiktinumas. Esame laimingi, tačiau tai tik pusė darbo. Dabar džiaugiamės, bet jau netrukus pradėsime ruoštis išvykai į Kiprą. Žinome, kad ten bus labai sunku“.

„Stumbro“ vairininkas kalbėjo ir apie ekstremalias oro sąlygas, kurios, žinoma, pakoregavo rungtynių eigą. Šis susitikimas su pertrauka iš viso truko net tris valandas.

„Futbolas žaidžiamas bet kokiu oru ir sąlygos komandoms buvo vienodos. Žinoma, ir mums, ir varžovams teko prisitaikyti prie kitokios aikštės. Oro nesuplanuosi. Labai džiaugiuosi, kad Alytuje jautėme tokį žiūrovų palaikymą. Atmosfera buvo nuostabi“, - sakė M. Barreto.

Jis taip pat atsakė ir į klausimą apie taktines permainas antrajame kėlinyje.

„Pirmajame kėlinyje žaidimas mums nesiklostė gerai, tad po pertraukos teko atlikti tam tikras korekcijas. Dominykas Galkevičius nusileido kiek žemiau, Lucasas Villela buvo pastumtas aukščiau ir tai suveikė. Jeigu atkreipsite dėmesį, tai nepaisant žaidimo eigos ir rezultato po keitimų į aikštę leidome puolėjus. Mes taip darome nuolat. Tokia yra „Stumbro“ filosofija - žaisti futbolą, bandyti atakuoti“, - mintimis dalinosi portugalas.

Puikia pergale džiaugėsi ir svarbiausią gyvenimo įvartį įmušęs 21-erių metų saugas iš Gruzijos Levanas Matčarašvilis. Beje, jis pasižymėjo rungtynėse, kurioms vadovavo teisėjų brigada iš Gruzijos.

„Esu laimingas. Džiaugiamės. Mes šių rungtynių laukėme labai ilgai ir toks rezultatas yra puikus. Esu dėkingas treneriams už pasitikėjimą, kad rungtynių pabaigoje išleido į aikštę. Stengiausi jų nenuvilti. Įvartis pavyko puikus, tačiau tai visos komandos nuopelnas. Šio vakaro niekada nepamiršime. Beveik visiems mūsų žaidėjams tai buvo debiutas Europos lygoje. Varžovo pajėgumas nekelia jokių klausimų. Jie nuolat žaidžia Europos lygos grupių etape, sugeba atimti taškus iš stipriausių varžovų. Turime pranašumą, tačiau tai buvo tik vienas kėlinys. Išvykoje bus beprotiškai sunku, tačiau galiu pažadėti, kad aikštėje atiduosime širdis ir sieksime kelialapio tolyn“, - kalbėjo rungtynių herojus.

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos liepos 19 dieną Nikosijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių