Šansu pabėgti iš dugno nepasinaudojo

Kauno „Stumbrui“ ir Jonavos futbolininkams pavyko nutraukti  nesėkmingų rungtynių A lygoje seriją, tačiau abiejų komandų atstovai penktadienio vakarą S.Dariaus ir S.Girėno stadioną paliko prastos nuotaikos. Ekipas nuliūdino ne tiek rezultatas, kiek iššvaistytos progos.

Šalies pirmenybių 18-ojo turo akistata Kaune abiems jos dalyviams buvo vienodai svarbi. “Stumbras“ ir „Jonava“ – turnyro lentelės kaimynai, tačiau bičiuliaujasi visai ne ten, kur norėjo būti prieš  sezono pradžią. Jonaviškiai su 17 taškų – šešti, kauniečiai su 16-ka – priešpaskutiniai – septinti. Tarpusavio dvikova komandoms buvo puiki proga atitrūkti nuo pavojingos iškritimo iš lygos zonos. Kol kas joje rikiuojasi „Kauno Žalgiris“, sukaupęs tik 13 taškų. Tačiau žinant įspūdingą pagreitį, kokį kauniečiai pasiekė per pastaruosius penkis turus, nenuostabu, kad artimiausi jų kaimynai turėtų nejuokais sunerimti.

Tai žinodami abu kolektyvai penktadienio rungtynes pradėjo aktyviai. Pirmasis progą pasižymėti paleido jonaviškių puolėjas Maksimas Marusičius. Netrukus „Stumbras“ perėmė iniciatyvą ir ėmė vis dažniau grasinti svečių vartams. Geromis progomis nepasinaudojo Erickas Kassi, Tomas Snapkauskas, Marcosas Junioras. Jonaviškiai atsakydavo kontratakomis.

Po pertraukos aikštėje virė kieta, kartais ir šiurkšti kova. Joje daugiau galimybių įmušti turėjo šeimininkai. Iš pradžių „Stumbro“ naujokas, beje, jonavietis, Dominykas Galkevičius spyrė virš vartų. Vėliau proga iššvaistė Kgaogelo Sekgota iš Pietų Afrikos Respublikos. Paskutinės 10 min. virto tikru trileriu. 82 minutę vienas prieš vartus atsidūrė L.Vilella. Komandos draugas nukreipė kamuolį jam į kojas, tačiau brazilas nutarė smūgiuoti griūdamas galva ir iš poros metrų nepataikė į vartų tinklą. Nuskambėjus tokiam pavojaus skambučiui sukruto ir „Jonava“. 84 minutę į baudos aikštelę įsiveržė Laurynas Stonkus, o po jo perdavimo į kamuolį nepataikė Tadas Eliošius. Prasidėjus paskutinei rungtynių minutei, „Jonavos“ atakos smaigalyje vėl atsidūrė T.Eliošius, bet jo stiprų kirtį į kampinį nukreipė vartininkas Rodrigo Josviakis.

Tad nuaidėjus švilpukui abi ekipos skirstėsi  ne itin patenkintos baigtimi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių