“Stumbro” naujokas M. Dapkus iš arčiau

  • Teksto dydis:

Martynas Dapkus – nauja ir labai svarbi Kauno „Stumbro” komandos dalis, į A lygos debiutantų gretas atvykęs iš Haifos „Maccabi” klubo. Jis – pirmasis šio sezono rubrikos „FC STUMBRAS iš arčiau” pašnekovas.

Apie karjeros pradžią: „Mano karjera prasidėjo Tauragės sporto mokykloje. Treniruotes pradėjau lankyti būdamas aštuonerių, vos pradėjęs eiti į antrąją klasę. Pirmasis mano treneris – Andrius Bendikas. Futbolą pasirinkau, nes mano dėdė buvo futbolininkas, todėl ir aš nusprendžiau eiti šiuo keliu. Tuo metu man jis buvo autoritetas, pavyzdys, į kurį lygiuodavausi. Bėgant laikui, futbolas įaugo į mane ir dabar be jo neįsivaizduoju nei vienos dienos.”

Apie palaikomus klubus: „Lietuvoje šį sezoną nepalaikysiu nei vieno klubo, nes visi nuo šiol yra mūsų FC „Stumbro” konkurentai. Užsienyje sergu už „Liverpool” ir Madrido „Real” komandas”.

Apie palaikomas rinktines Europos ir Pasaulio čempionatuose: „Tiek Pasaulio, tiek Europos čempionatuose be Lietuvos, palaikau Belgijos ir Vokietijos nacionalines rinktines”.

Apie savo futbolininko idealą: „Konkretaus futbolininko idealo neturiu, tačiau turiu keletą žaidėjų,  kuriuos stebiu ir stengiuosi iš jų mokytis žaidimo subtilybių. Keli iš jų būtų: Toni Kroosas, Jordan Hendersonas ir Xabi Alonso”.

Apie įsimintiniausias karjeros varžybas: „Vienos iš įsimintiniausių varžybų – debiutas už „Maccabi” Haifa komandą, kuomet buvau 18-metis. Žaidėme derbį prieš „Hapoel” Haifa, o stadionas buvo pilnas – apie 15 tūkst. žiūrovų. Prisimenu, kad labai jaudinausi, bet jausmas nepakartojamas. Taip pat, dar galėčiau išskirti ir debiutą Lietuvos nacionalinėje vyrų rinktinėje varžybose prieš Albaniją”.

Apie priežastis, kodėl pasirinko 21-ąjį marškinėlių numerį: „Tiesiog šis numeris man labiau patinka nei kiti , 21-as yra mano numeris. Jau seniai žaidžiu šiuo numeriu pažymėtais marškinėliais: Izraelyje, jaunimo rinktinėse, o dabar ir atstovaudamas „Stumbro” komandą”.

Apie domėjimąsi kitomis sporto šakomis: „Įdomios visos sporto šakos, kai kurias esu ir pats išmėginęs, bet išskirtinio susidomėjimo neturiu”.

Apie laisvalaikio pomėgius: „Turimą laisvą laiką mėgstu leisti su savo panele, taip pat artimų draugų kompanijoje, lankantis kine, valgant skanų maistą, stebint įdomias futbolo varžybas, keliaujant”.

Apie tai, kaip į jį kreipiasi komandos draugai: „Pravardės neturiu, į mane visi kreipiasi pavarde – Dapkus”.

Apie ritualus/įpročius prieš varžybas: „Varžybų dieną labiausiai nemėgstu kažkur vėluoti ir skubėti. Šiaip kažkokių ritualų ar įpročių neturiu,  svarbu gerai pasiruošti varžyboms, išeiti ir sužaisti. Manau, jog jei prieš išeidamas į aikštę tris kartus pašokinėsi ant kojos ar dar ką padarysi, nuo to geriau varžybų nesužaisi”.

Kodėl paskutinį kartą atsisakėte bendrauti su futbolo.tv atstovais į kamerą? (klausia P. Jakelis): „Esu kuklus :)”.

Kiek suvalgai bandelių, pyragų, šokoladų per dieną? (klausia L. Kochanauskas): „Mažiau už tave :)”

Kur sutiksi šv. Velykas? (klausia L. Lidakevičius): „Sutiksime pas tave Vilniuje”.

Koks tavo kūno masės indeksas? (klausia K. Upstas): „Mano KMI: 23,7″.

Jeigu reikėtų išsirinkti komandos draugą, kuris atstovautų „Stumbrą” muštynėse, kuris būtų patikimiausias variantas? (klausia J. Zalepūga): „Bet kuris komandos narys”.

Ar kas nors komandoje žaidžia „FIFA Ultimate team”? (klausia Azza Add): „Nežaidžia”.

Ką galėtum papasakoti apie Luką Kochanauską kaip futbolininką ir asmenybę? (klausia Grib Voina): „Kaip futbolininkas Lukas yra labai geras, techniškas ir rodantis vis geresnę sportinę formą. Kaip asmenybė – turintis tvirtą charakterį, kovingas ir draugiškas”.

Su kuo tau asocijuojasi žodis „Aliaska”? (klausia R. Vėževičius): „Žodis „Aliaska” asocijuojasi su tavimi, Rūta, Totčiu ir „šalciu”. P.S. norėčiau pakartoti”.

Koks tavo, kaip futbolininko, kredo? (klausia V. Rinkevičius): „Stengtis iš savęs išspausti maksimumą, siekti tik aukščiausių tikslų ir niekada nenuleisti rankų”.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių