Sudėlioti „Žalgirio“ jubiliejinio sezono akcentai

  • Teksto dydis:

Vilniaus miesto savivaldybėje FK „Žalgiris“ surengė spaudos konferenciją, kurioje buvo sudėlioti jubiliejinio 70-ojo sezono akcentai. Jos metu pristatytas klubo biudžetas, pasirengimas sezonui, sudėties pokyčiai ir keliami tikslai.

Spaudos konferenciją pradėjo Vilniaus miesto meras ir „Žalgirio“ garbės prezidentas Remigijus Šimašius, sveikinimo žodį tarė ir vicemeras Linas Kvedaravičius bei sostinės klubo generalinio rėmėjo „TOPsport“ prezidentas Gintaras Staniulis. „Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė svečiams įteikė jubiliejinius žaliai baltus marškinėlius, o su žurnalistais pasidalino informacija apie 2017 metų klubo biudžetą bei sezono tikslus.

Šiais metais „Žalgiris“ planuoja surinkti beveik 2 mln. 280 tūkst. eurų biudžetą. Lyginant su 2016 metų faktiniu pajamų biudžetu, planuojamas beveik 50 tūkst. eurų padidėjimas. Planuojamas išlaidų biudžetas šiais metais sieks apie 2,1 mln. eurų. Pasak V.Venslovaitienės, siekis turėti subalansuotą biudžetą yra vienas iš strateginių klubo tikslų.

„Kita vertus, mūsų mintys sukasi ne tik apie pinigus. Norime plėtoti darbą su jaunaisiais futbolininkais, tad šiais metais planuojame vien jaunimo komandoms skirti daugiau nei 200 tūkst. eurų. Taip pat siekiame suburti klubo gerbėjų bendruomenę ir garsinti Vilniaus vardą Lietuvoje ir Europoje. Manau, kad per žiemą subūrėme tikrai pajėgią komandą, kuri turėtų ne tik pratęsti pergalių seriją Lietuvoje, bet ir pagaliau peržengti antrą UEFA Čempionų lygos atrankos varžybų barjerą“, – teigė „Žalgirio“ direktorė.

Ruoštis jubiliejinio sezono kovoms „Žalgiris“ pradėjo sausio 9-ąją. Vasario 2–16 dienomis žalgiriečiai treniravosi ir žaidė Turkijoje. Pasirengimo laikotarpiu Lietuvos čempionai sužaidė 9 rungtynes, iškovojo 5 pergales, patyrė 3 nesėkmes, o viena dvikova baigėsi lygiosiomis.

Po praėjusio sezono „Žalgiris“ ne tik išsaugojo pagrindinių žaidėjų branduolį, bet ir pasistiprino pajėgiais naujokais. Komandą papildė lietuviai Rolandas Baravykas, Darvydas Šernas bei Georgas Freidgeimas. Konferencijoje taip pat buvo pristatyti ir du legionieriai – Mahamane‘as Traore bei Komnenas Andričius. 28-erių metų malietis į „Žalgirį“ atvyko iš Prancūzijos „Nice“ klubo, kuriame praleido daugiau nei dešimtmetį. Savo ruožtu 21-erių serbą „Žalgiris“ išsinuomojo iš Lisabonos „Belenenses“ ekipos.

„Komanda komplektuota labai atsakingai, išsaugotas jos branduolys. Lyginant su rungtynėmis Astanoje, iš starto vienuoliktuko neturime tik vieno futbolininko – Andrijos Kaludjerovičiaus. Tai daug ką pasako. Manau, kad ši žiema mums buvo labai sėkminga ir dabar turime netgi pajėgesnę komandą nei praėjusiame sezone“, – konstatavo „Žalgirio“ vairininkas V.Dambrauskas.

Pirmą progą pasitikrinti jėgas oficialiose rungtynėse „Žalgiris“ turės jau šį sekmadienį, vasario 26-ąją, kai mūšyje dėl Lietuvos Supertaurės susitiks su šalies vicečempionais „Trakais“. Kovo 4-ąją „Žalgiris“ Klaipėdoje su „Atlantu“ pradės ir 2017 metų Lietuvos futbolo A lygos kovas. Jubiliejinius metus įprasmins ir išskirtinis „Žalgirio“ spalvomis nuspalvintas autobusas, taip pat ir glaudesnis bendravimas su komandos gerbėjais bei plataus spektro socialinė veikla, kurios dėka, tikimės, po kelių metų ne tik Vilnius, bet ir visa Lietuva pasipuoš žaliai baltomis spalvomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių