„Sūduvai“ – Kroatijos muzikos žvaigždės sveikinimai

  • Teksto dydis:

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkų džiaugsmas po pergalės prieš Klaipėdos „Atlantą“, kai buvo užsitikrintas antras iš eilės Lietuvos čempionų titulas, sulaukė netikėtai didelio atgarsio Kroatijoje. Lietuvos čempionus antradienio rytą pasveikino ir Kroatijos muzikos žvaigždė Joško Čagaljis-Jole.

Muzikanto dėmesio „Sūduva“ sulaukė dėl pergalės šventimo metu Marijampolės „Arvi“ arenoje nuskambėjusios Jole dainos „Maksimalno“ ir pagal ją atlikto komandos gynėjo Andro Švrljugos šokio. Kai šio šokio vaizdo įrašą pastebėjo ir paskelbė Kroatijos žiniasklaida, sureagavo ir pats muzikantas.

„Jei kas nors būtų pasakęs, kad mano dainą gros tolimoje Lietuvoje, nebūčiau patikėjęs. Ir dar mažiau, jei sakytų, kad kurio nors futbolo klubo žaidėjai pagal ją švęs pergalę savo šalies čempionate. Maksimaliai juos sveikinu. Kas žino, gal vieną dieną dainuosiu Lietuvoje? Muzika nepripažįsta sienų“, - savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ parašė dainininkas.

Netrukus komentare Jole pridėjo: „Kitą sėkmingą jūsų sezoną švęsime kartu“.

Per dieną „Sūduvos“ vaizdo įrašas buvo paskelbtas daugelyje Kroatijos žiniasklaidos priemonių, o jo peržiūrų skaičius šoktelėjo iki beveik 40 tūkstančių.

„Maksimalno“ Lietuvos čempionų stadione nuskambėjo neatsitiktinai. Tai yra viena populiariausių dainų tarp „Sūduvos“ futbolininkų, sezono metu ji dažnai skambėjo komandos autobuse po pergalių ir kitomis progomis, dalį dainos žodžių mokėjo ne tik iš Balkanų šalių atvykę žaidėjai, su jais kartu mielai dainuodavo ir, pavyzdžiui, čilietis Gersonas Acevedo ar baltarusis Vitalijus Gaidučikas.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių