„Sūduvos“ gretose – du naujokai: puolėjas iš Makedonijos ir patyręs lietuvis

  • Teksto dydis:

2017 metų sezonui besiruošianti Marijampolės „Sūduva“ draugiškame susitikime nusileido Suvalkų „Wigry“ ekipai iš Lenkijos. Šiose rungtynėse Marijampolės komandos gretose rungtyniavo ir vienas naujokas, o kitas ekipą papildysiantis futbolininkas į aikštę išbėgti turėtų trečiadienį, draugiškose rungtynėse su Kazlų Rūdos „Šilu“, rašo fksuduva.lt.

Pirmasis iš naujokų – šiandien antrame kėlinyje rungtyniavęs makedonietis Marjanas Altiparmakovskis.

Puolėjo pozicijoje rungtyniaujantis 25-erių žaidėjas futbolininko karjerą pradėjo savo gimtosios šalies Bitolos „Pelister“ ekipoje, tačiau joje praleidus vos sezoną futbolininkas išvyko rungtyniauti į užsienį. 

2010-aisiais M. Altiparmakovskio karjera pakrypo į Graikiją – puolėjas papildė aukščiausioje Graikijos lygoje rungtyniavusios „Xanti“ ekipos sudėtį.

Po trejų metų Graikijoje naujasis „Sūduvos“ puolėjas sugrįžo į „Pelister“, tačiau po pusės sezono vėl išvyko į Graikiją, bet į antroje lygoje rungtyniavusią Pirgo „Paniliakos“.

Pusę sezono Graikijoje rungtyniavęs puolėjas ir vėl sugrįžo į gimtinę. Papildęs aukščiausios lygos klubo „Rabotnicki“ gretas M. Altiparmakovskis tapo svarbia komandos dalimi ir 2014-15 metų Makedonijos čempionate pelnė 15 įvarčių. Kitą sezoną kartu su „Rabotnicki“ pasiekė ketvirtąjį Europos lygos atrankos etapą.

Praėjusį sezoną 184 centimetrų ūgio futbolininkas praleido Kroatijos aukščiausios lygos Zapresičiaus „Inter“ klube, kuris 2015-2016 metų sezone finišavo penktoje turnyrinės lentelės vietoje tarp 10 ekipų.

Naujasis „Sūduvos“ puolėjas taip pat yra žaidęs Makedonijos jaunimo rinktinėse (U-17, U-19, U-21).

Antrasis „Sūduvos“ naujokas – geriau pažįstamas Lietuvos futbolo gerbėjams. Tai patyręs saugas Robertas Vėževičius.

Iš Ukmergės kilęs krašto saugas profesionalo karjerą pradėjo Vilniaus „Vėtroje“, o 2010 papildė „Šiaulių“ gretas. Po poros sėkmingų sezonų Šiauliuose futbolininkas sulaukė susidomėjimo iš užsienio ekipų. Taip 2012 metais R. Vėževičius išvyko į Izraelio „Maccabi Umm al-Fahm“ klubą.

Po sezono Izraelyje R. Vėževičius sugrįžo į Lietuvą ir rungtyniavo Pakruojo „Kruojoje“, kur tuo metu dirbo dabartinis „Sūduvos“ treneris Vladimiras Čeburinas, bei tapo „Smscredit.lt A lygos“ vicečempionu.

2015 metais R. Veževičius prisijungė prie Klaipėdos „Atlanto“, o praėjusį sezoną praleido Kauno „Stumbro“ ekipoje.

Per savo karjerą 31-erių saugas žaisdamas Lietuvos aukščiausioje futbolo lygoje yra pelnęs daugiau nei 50 įvarčių bei atlikęs 24 rezultatyvius perdavimus.


Šiame straipsnyje: Sūduvasportasfutbolas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių