Sužeistas „Stumbras“ laukia naujokų desanto

Portugalas Mariano Barreto imasi permainų. Nepaisant nesėkmės pastarajame A lygos turo mače su Vilniaus „Žalgiriu“, Kauno „Stumbro“ strategas tikisi per pertrauką šalies čempionate sudėlioti naują ekipos sudėtį.

„Sakau jums, po pertraukos kitose rungtynėse starto sudėtyje pamatysite gal tik 3 ar 4 žaidėjus, iš tų 11-os, kurie pradėjo dvikovą su „Žalgiriu“, - žada M.Barreto.

Portugalo žodžiais, jo ekipą sustiprins ne tik po traumų grįžtantys žaidėjai, bet ir naujokai iš užsienio.

„Mūsų naujasis puolėjas iš Dramblio Kaulo Kranto respublikos dar nebuvo pasirengęs mačui. Kaip ir vartininkas iš Brazilijos Rafaelis Broetto. Taip pat ir iš Utenos persikėlęs jaunas gynėjas Lukas Artimavičius“, - vardijo treneris.

Taip pat „Stumbrą“ jau papildė 21-erių krašto gynėjas portugalas Jardelis Nazare, atvykęs iš Portugalijos „Naval 1 de Maio“ klubo. Jaunimo ekipos marškinėlius jau apsivilko ir 18-metis saugas iš Etiopijos Sofoniyas Mekuanent Asres. Taip pat tikimasi pasitelkti dar keletą pajėgesnių legionierių.

„Stumbro“ treneris per dvi savaites pertraukos turi nuveikti išties daug. Jo auklėtiniai ilsėtis ir šlifuoti komandinius veiksmus išėjo net 0:5 savo aikštėje pralaimėdami Vilniaus „Žalgiriui“. Šalies čempiono titulą ginantiems vilniečiams neteko pasinervinti. Jie Kauno klubo gynybos užkardas pralaužė jau 6-ąją min. Saugas Linas Pilibaitis perdavė kamuolį gynėjui Egidijui Vaitkūnui, kuris iš toli puikiai smūgiavo vienu lietimu. Netrukus pasižymėjo jau pats L.Pilibaitis, 17-ąją min. kauniečių gynėjui nepataikius į kamuolį prie savo vartų. Iki pertraukos paskutinę vinį į šeimininkų vartus 40-ąją minutę įmušė sostinės klubo legionierius Marinas Matošas, kuris iš arti smūgiavo neatremiamai.

Po pertraukos liko tik formalumai. L.Pilibaitis 48-ąją min. pelnė antrąjį savo įvartį, o jau po poros min. padėjo pasižymėti dar vienam legionieriui iš Balkanų Andrijai Kaludžerovičiui.

"Su "Žalgiriu" mums buvo išties nelengva, nes turime daug traumuotų, diskvalifikuotų žaidėjų. Dar kiti atsisveikino su klubu, tad teko pasitelkti atsarginius, jaunimo komandos narius. Jiems tai buvo didelė pamoka. Tikrai buvo smagu žiūrėti kaip jie kaunasi", - aiškino portugalas.

"Kuo žalgiriečiai buvo pranašesni? Nemanau, kad „Žalgiris“ sukūrė kažką įspūdingo, ypač kalbant apie pirmąjį kėlinį. Įvarčiai buvo įmušti po mūsų pačių klaidų. Tačiau tokiame mače reikia mokytis, mokytis iš savo klaidų. O pamokos vyksta per rungtynes. Gal tai nėra gerai, nes geriau, kai mokomasi per treniruotes, tačiau tokia yra realybė. Reikia tik pasveikinti „Žalgirį“, kuris atvyko ir padarė savo darbą. Mes bandėme padaryti savąją darbo dalį, tačiau nepavyko. Gerai, kad iki paskutinių minučių bandėme žaisti futbolą, kelti problemų žalgiriečiams, o ne puolėme atsimušinėti bet kur. Tiesa, reikia pripažinti, kad žaidėjų meistriškumas akivaizdžiai skiriasi", - dėstė jis.

„Stumbras“, per 16 rungtynių surinkęs 15 taškų, rikiuojasi 5-as. Ir vargu ar pakils aukščiau. Mat 4-oje pozicijoje žengianti Marijampolės „Sūduva“ pirmauja net 13 taškų. Kauniečiams ant kulnų lipa Jonavos „Lietava“, atsiliekanti vos tašku. 3-is taškais atsilieka iš lentelės dugno pakilęs Utenos „Utenis“.

Po pertraukos A lygos čempionate „Stumbras“ liepos 13 d. išvykoje susigrums su lygos lyderiais „Trakais“.


Šiame straipsnyje: StumbrasA lyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Čia ne futbolas, o kažkokia parodija. O komanda tampa panaši į pabėgėlių prieglaudą. Kam ji gali būti įdomi, ir kas už ją gali sirgti ? 50 žiūrovų į rungtynes nesusirenka. Manau, kad ji idomi tik lažybų kontorų Pietryčių Azijoje makleriams...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių