Taurės turnyre kovos dėl trofėjaus ir ketvirčio milijono

Nors Lietuvos futbolo A lygoje prasidėjo ilga pertrauka, sirgaliai be mėgiamo sporto neliks. Šiandien prasideda Lietuvos futbolo federacijos (LFF) „Sharp“ taurės ketvirtfinalio kovos. Šiame turnyre kovojama ne tik dėl trofėjaus, bet ir 240 tūkst. eurų. Tiek šiemet gavo komandos, dalyvavusios Europos lygos atrankos etape ir neperžengusios nė vieno barjero.

Kol kas nuo kelialapio ir solidžios UEFA išmokos ekipas skiria trys pergalės. Atstumas nemažas, tačiau įveikiamas. Jei A lygos lyderė Marijampolės „Sūduva“ ir buvęs ilgametis čempionas Vilniaus „Žalgiris“ bilieto į Europos lygą pernelyg negeidžia, nes tikrai taikysis į šalies pirmenybių auksą ir vietą labiau prestižinėje Čempionų lygoje, tai garbės reikia abiems lyderiams. „Žalgiriui“ tai būtų saldus revanšas už pernykštę nesėkmę taurės finale, o „Sūduvai“ proga dar labiau įtvirtinti savo dominavimą šalies futbolo dirvonuose. Negailestingi burtai abi favorites suvedė jau ketvirtfinalyje, tad vienai iš jų kelias baigsis dar nepasiekus pusfinalio, o tai suteikia daugiau šansų kitiems klubams.

Pirmosios ketvirtfinalio etapą jau penktadienio vakarą pradės Gargždų „Bangos“ ir Alytaus „Dainavos“ ekipos. Varžovės – vertos viena kitos. Antrojoje pagal pajėgumą šalies lygoje abi komandos atkakliai grumiasi dėl medalių. Gargždiškiai turnyre žengia antri, o alytiškiai – ketvirti.

Diena vėliau LFF stadione į kovą stos Vilniaus „Viltis“ ir Kauno „Stumbras“. Šios poros favoritas daugiau negu aiškus. Vilniečiai rungtyniauja vos trečioje pagal pajėgumą Lietuvos lygoje, tuo tarpu Kauno ekipa gins taurės laimėtojos titulą.

Etapą sekmadienį užbaigs labiausiai intriguojanti „Sūduvos“ ir „Žalgirio“ kaktomuša Marijampolėje, bei tą patį vakarą į kovą stosiantys kiti du A lygos klubai - „Kauno Žalgiris“ ir „Palanga“. 19 val. 30 min. prasidėsiantis mačas bus vienas paskutiniųjų S.Dariaus ir S.Girėno stadione prieš šios arenos uždarymą kapitalinei renovacijai.

Visų porų nugalėtojai paaiškės po vienerių rungtynių. Tokia pat sistema bus išaiškinti ir pusfinalio laimėtojai. Turnyro finalas numatytas rugsėjo 30-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių