Tiltus į Vemblį tiesė ir muzikantai

Nuo trečiadienio Londone šeimininkaujančios populiarios lietuviškos muzikos grupės „Biplan“ ir  „G&G Sindikatas“ svarbiausius savo įvarčius įmušė dar Anglijos ir Lietuvos rinktinių išvakarėse. Populiariame vietos pramogų klube „Electric Brixton“ lietuviai surengė galingą mūsų šalies futbolininkų palaikymo koncertą „Mūsų širdys pakeliui į Vemblį“.

Būriai sirgalių, pasidabinusių ryškiaspalviais Lietuvos futbolo rinktinės marškinėliais su šūkiais „Atidaviau širdį Lietuvos futbolo rinktinei“, bei tokiais pat akį rėžiančiais šalikais, ketvirtadienio vakarą okupavo vieną populiariausių Londono naktinių klubų. Prieš tris dešimtmečius iš buvusio kino teatro rekonstruotame erdviame klube savo pasirodymus yra rengę legendinės grupės „Eurythmics“, „Pet Shop Boys“, „Frankie Goes to Hollywood“, „Soul II Soul“, Marcas Almondas, jamaikietė Grace Jones ir daugybė kitų žvaigždžių.

Šioje britų muzikos šventovėje Lietuvos lengvojo roko liūtai „Biplan“ pristatė savo naujausią albumą „Visi keliai veda prie jūros“, o hip hopo stiliaus asai „G&G Sindikatas“ – neseniai pasirodžiusį „Revoliucijos garso takelį“.

Nenuostabu, kad aukščiausio rango žvaigždžių matęs klubas sunkiai, bet sutalpino visus mūsų tautiečius, norinčius sudalyvauti smagioje ne tik muzikos, bet ir futbolo šventėje.

Iš beveik 2 tūkst. į Londoną suskridusių mūsų šalies ekipos sirgalių, ne vienas kalbintas pašnekovas neslėpė atvykęs ne tik pasižiūrėti penktadienio rungtynių.

„Vemblio stadione galėsime pasimėgauti aukščiausio lygio žaidimu, bet į futbolo tėvynę atvykome ne tik išvysti mūsų vyrų kovą su legendine Anglijos rinktine. Ne mažiau svarbu pajusti tikrąją populiariausios pasaulyje sporto šakos dvasią. O toks koncertas yra, sporto terminais, puikus apšilimas prieš mačą“, - šypsojosi kaunietis Edmundas Ragauskas, į Anglijos sostinę atvykęs su žmona.

Prieš koncertą portalas kaunodiena.lt Londone pabendravo su grupės „Biplan“ lyderiu Maksu Melmanu. Pašnekovas, garsėjantis meile futbolui, prisiminė su straipsnio autoriumi prieš gerą dešimtmetį gainiojęs kamuolį draugiškose žurnalistų ir muzikantų rungtynėse.

- Maksai, su kokiomis mintimis atvykote į Londoną?

- Šios savaitės ilgai ir nekantriai laukėme. Ir dėl koncerto, ir dėl albumo pristatymo dar rudenį mes pradėjome derintis su Lietuvos futbolo federacija ir kolegomis iš „G&G“. Smagu, kad mūsų renginys taps prasminga įžanga į futbolo spektaklį. Žinoma, kad ir mes, ir „G&G“ penktadienį būsime stadione ir mėgausimės futbolo atmosfera. Labai tikiuosi, kad su tais pora tūkstančių aistruolių iš Lietuvos bei vietine mūsų bendruomene galėsime pasigalynėti su anglų sirgaliais, kurie būsime geriau girdimi ir matomi.

- Kaip vertinate Lietuvos rinktinės šansus?

- Lietuviams tai - istorinės rungtynės. Su anglais susidursime pirmą kartą. Ir dar legendiniame Vemblio stadione. Šeimininkai yra neabejotini favoritai ir su tuo nepasiginčysi. Kita vertus, Lietuvos rinktinės istorijoje netrūko mačų, kuriuose jie sugebėjo nustebinti daug galingesnes už save komandas. Vokietijoje žaista lygiosiomis su tuomečiais pasaulio vicečempionais vokiečiais (1:1), Italijoje – su planetos čempionais italais (1:1). Sėkmingai kovota ir su ispanais. Todėl, remdamasis šia patirtimi, galiu teigti, kad su grandais mes žaidžiame netgi geriau nei su, pavyzdžiui, Farerais. Tad tikiuosi, kad akistata su tokio kalibro varžovais žvėriškai motyvuos mūsų vaikinus.

- Pats garsėjate kaip Anglijos rinktinės gerbėjas. Ar penktadienį nebus sudėtinga pasirinkti, už kurią ekipą sirgti?

- Kalbant atvirai, man ši situacija šiek tiek dviprasmiška. Europos ar pasaulio čempionatuose ištikimai palaikau Anglijos rinktinę. Bet tik - ne penktadienį, kai ji žais su lietuviais. Dabar jokios dilemos nebus. Anglai neturi nė menkiausio šanso gauti mano simpatijas. Lietuvos rinktinė mano širdyje užima svarbiausią vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA  NA portretas
visi skuba dirbti ir užsidirbti į užsienį ______lietuvoje pragyventi ir gyventi vis sunkiau sekasi visiems ,,,,sėkmės bandyti laimę ,abiejuose tiltų galuose ,,,,,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių