„Trakų“ futbolininkai sužaidė lygiosiomis su Velso klubu

  • Teksto dydis:

Europos futbolo lygos preliminaraus atrankos etapo pirmosiose rungtynėse ketvirtadienį „Trakų“ komanda išvykoje sužaidė lygiosiomis 1:1 (0:0) su „Cefn Druids“ (Velsas) ekipa.

48-ąją min. aikštės šeimininkus į priekį išvedė Jamesas Daviesas, o 86-ąją min. rezultatą išlygino Donatas Kazlauskas.

„Trakai“ savo bene vienintelę progą pirmoje mačo dalyje turėjo dar 6-ąją minutę, kai iš toli pavojingai smūgiavo D. Kazlauskas. Deja, tai buvo vienintelis smūgis į vartų plotą pirmame kėlinyje. Savo ruožtu „Cefn Druids“ ilgiau kontroliavo kamuolį, atliko daugiau smūgių vartų link, tačiau jiems pasižymėti taip pat nepavyko. Pirmame kėlinyje būtų galima išskirti didžiulį pražangų kiekį.

Vos prasidėjus antrajam kėliniui, „Trakai“ tapo atsiliekančia komanda. Gavęs kamuolį „Trakų“ baudos aikštelėje, Velso ekipą į priekį išvedė J. Daviesas. „Trakai“ per likusią rungtynių dalį mėgino lyginti rezultatą ir perimti rungtynių kontrolę, tačiau pirmaudami varžovai stengėsi išlaikyti esamą rezultatą ir jau apie 60-ąją mačo minutę pradėjo švaistyti kiek įmanoma daugiau laiko, o už tai geltona kortele buvo nubaustas jų vartų sargas. Solidžiai ir kompaktiškai besigynę valai buvo arti to, kad apgintų savo tvirtovę, tačiau 86-ąją minutę rezultatą išlyginti pavyko D. Kazlauskui.

Nors „Trakai“ siekė ir pergalės, per likusį laiką rezultatas nepakito ir į Lietuvą „Trakai“ parsivežė lygiąsias bei svarbų įvartį išvykoje.

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamos liepos 5 dieną Alytuje.

Šios poros nugalėtojas pirmajame Europos lygos atrankos etape kovos su Pavlodaro „Irtyš“ (Kazachstanas) klubu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių