Urugvajaus futbolininkai sutriuškino Rusiją, Egipto vartininkas pasiekė rekordą

  • Teksto dydis:

Rusijoje vykstančio pasaulio futbolo čempionato trečiojo turo A grupės rungtynėse Samaroje pirmadienį Urugvajaus rinktinė 3:0 (2:0) nugalėjo Rusijos komandą ir iškovojo trečiąją pergalę.

Jau 10-ąją min. urugvajiečius į priekį išvedė komandos žvaigždė Luisas Suarezas. 23-iąją min. Rusijos rinktinės žaidėjas Denisas Čeryševas nukreipė kamuolį į savo ekipos vartus. Dar pirmajame kėlinyje (37 min.) rusas Igoris Smolnikovas už antrą geltoną kortelę buvo pašalintas iš aikštės.

90-ąją min. tašką rungtynėse padėjo urugvajietis Edinsonas Cavanis.

Rungtynėms teisėjavo Malangas Diedhiou iš Senegalo.

Su 9 taškais Urugvajus grupėje užėmė pirmąją vietą, o Rusija (6 tšk.) liko antroje pozicijoje. Abi ekipos pateko į aštuntfinalį ir jame susitiks su B grupės komandomis.

A grupės rungtynėse dėl trečiosios vietos Saudo Arabijos rinktinė 2:1 (1:1) nugalėjo Egipto ekipą.

22-ąją min. pirmą įvartį šiame čempionate pelnė Egipto rinktinės lyderis Mohamedas Salahas. Jau per teisėjo pridėtą laiką pirmajame kėlinyje (45+6 min.) rezultatą išlygino 11 m baudinį realizavęs Salmanas Alfarajas. Paskutinę mačo minutę (90+5) pergalingą įvartį pelnė Salemas Aldawsaris.

41-ąją min. 11 m baudinio nerealizavo Saudo Arabijos futbolininkas Fahadas Al-Muwalladas. Jo smūgį atrėmė 45-erių metų egiptietis Essamas Elhadary'is. Pastarasis tapo vyriausių futbolininku planetos pirmenybių istorijoje.

Mačui teisėjavo kolumbietis Wilmaras Roldanas.

Saudo Arabija (3 tšk.) grupėje užėmė trečiąją vietą, o Egiptas (0 tšk.) liko paskutinis, ketvirtas.

Birželio 14 - liepos 15 dienomis vyksiančiame pasaulio čempionate dalyvauja 32 rinktinės, suskirstytos į aštuonias grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi geriausias grupių komandas. Finalas vyks liepos 15 dieną Maskvos Lužnikų stadione.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių