V. Andriuškevičius – apie asmeninius pasiekimus, MLS ir laimingą gyvenimą

Vienas Lietuvos rinktinės lyderių, Vytautas Andriuškevičius, jau baigė savo klubinį sezoną. Nesėkmingai susiklosčiusi MLS reguliaraus sezono pabaiga lėmė, jog gynėjo vedama Portlando „Timbers“ nepateko į atkrintamąsias varžybas.

Nepaisant klubo rezultatų, V.Andriuškevičius išlieka pozityvus ir mano jog gailėtis nėra kada. Apie tai ir dar daugiau gynėjas mielai sutiko pasidalinti mintimis su naujienų portalu futbolas.lt.

Kaip įvertintumėte savo asmeninį pasirodymą MLS lygoje?

– Į Portlandą atvykau, galima sakyti, antroje sezono dalyje, taip kad teko įšokti į komandą be jokio priešsezoninio pasiruošimo. Tad savo pasirodymą vertinčiau labai gerai. Teko net pasižymėti ir porą kartų patekti tarp geriausių savaitės žaidėjų.

Kodėl „Timbers“ namuose ir svečiuose žaidžia kaip skirtinga komanda?

– Nežinau, kodėl išvykoje nepavyko laimėti. Turbūt didžioji problema buvo pas mus galvoje, nes svečiuose taip ir nelaimėjome.

Kaip apskritai įvertintumėte MLS lygos pajėgumą bei visą infrastruktūrą?

– Tai yra įdomi lyga, tenka daug fiziškai dirbti. Yra daug įdomių žaidėjų, gražūs įvarčiai. Atsiranda daugiau laisvo ploto, todėl galiu daugiau žaisti su kamuoliu. Infrastruktūra yra aukščiausio lygio. Net sunku nupasakoti – reikia atvykti ir pamatyti.

Jau spėjote patekti į „Team of the week“ simbolinę vienuolikę. Koks jausmas atsidūrus šalia tokių žaidėjų sąrašo, kaip Giovani dos Santosas, Kaka, Timas Howardas?

– Kažkokio įspūdingo jausmo nėra. Smagu, kad į mane atkreipė dėmesį ir buvau pastebėtas, dėl to labai džiaugiuosi. Tam čia ir atvažiavau, kad galėčiau būti vienu geriausių kairiu gynėju visoje lygoje. Dėl to pavardžių labai nesureikšminu. Mano manymu visi esame žmogiškos prigimties.

Ko būdamas už Atlanto labiausiai pasiilgstate?

– Nei už Atlanto, nei būdamas kitur per daug nieko nepasiilgdavau ir nepasiilgstu. Gyvenu laimingą gyvenimą. Pasiilgsiu tik nuostabių gyvenimo akimirkų, kuomet jau būsiu visai senukas. Iki tol nėra laiko kažko ilgėtis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių