V. Dambrauskas: ačiū atėjusiems į rungtynes

  • Teksto dydis:

Po nulinėmis lygiosiomis pasibaigusių rungtynių su Lvovo futbolo klubu „Karpaty“, vyriausiasis Vilniaus futbolo klubu „Žalgiris“ treneris Valdas Dambrauskas ne tik išskyrė rungtynių svarbą, bet ir dėkojo savo dalyvavimu rungtynėse Ukrainos vaikams padėjusiems žiūrovams.

Strategas spaudos konferenciją pradėjo padėka į stadioną atėjusiems vilniečiams, kurie palaikė klubo iniciatyvą dalį gautų pajamų už parduotus bilietus skirti sveikatinimo procedūrų prašantiems vaikams iš Ukrainos. Tačiau tuo pačiu teigė, kad sirgalių norui vakarą praleisti namuose taip pat yra priežasčių.

„Oras kartais sutrukdo. Jis dabar ypač permainingas – praėjusią savaitę jis įšilo iki 17 laipsnių šilumos, o šiandien temperatūra buvo artima nuliui, be to, vėjuota, lijo. Tad sunku prisikviesti sirgalius į futbolo rungtynes, kai tam nėra tinkamos futbolo infrastruktūros. Esu labai dėkingas tiems, kurie atėjo“, – teigė V. Dambrauskas.

Kalbėdamas apie rungtynes, šiemet komandos vairą perėmęs treneris žurnalistams pasakojo, kad jos komandai buvo reikalingos, nes jomis buvo sprendžiamos ne tik dabartinės komandos problemos.

„Būtina, kad komanda vėl pajaustų ritmą, nes tarptautinių nacionalinių rinktinių rungtynių komanda išsibalansuoja – turime suprasti, kaip po to jaučiasi žaidėjai. Jie gerai kovojo, o laiko aikštėje gavo ir mažiau progų gaunantys futbolininkai“, – susitikimo svarbą išskyrė treneris.

Šios draugiškos rungtynės su klubu iš Ukrainos buvo svarbios ne tik dėl abiejų klubų bendros istorijos, paramos, bet ir buvo lyg repeticija prieš penktadienį įvyksiančias rungtynes su Klaipėdos „Atlantu“.

Dvikovoje su Lvovo futbolo klubu „Karpaty“ buvo sprendžiamos problemos atakuojant ir ginantis, o kiekvienas žaidėjas turėjo tik jam skirtas užduotis. Tai iš dalies pavyko, nes komanda nesuteikė varžovams daug progų atakuoti, o ukrainiečiams priartėjus prie žalgiriečių vartų, futbolininkai žaidė užtikrintai ir klaidų nedarė. Strategas išskyrė ir tai, kad dar trūksta susižaidimo atliekant paskutinį perdavimą ir ieškant žaidėjo, kuris galėtų pasiųsti kamuolį į vartus.

„Tikiuosi, kad iki rungtynių su Klaipėdos „Atlantu“ šias problemas išspręsime ir aikštėje matysime visai kitokį vaizdą“, – padėtį apibendrino V. Dambrauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių