V. Lekevičius: mums lengva nebus, bet nebus lengva ir „Kairatui“

Netekęs vyriausiojo trenerio ir krūvos pagrindinių žaidėjų Klaipėdos „Atlantas“ ketvirtadienį pamėgins „įkąsti“ turtingajam „Kairat“ klubui, kuris ir Kazachstano čempionate pastaruoju metu žygiuoja be didesnių problemų.

Prieš būsimą dvikovą spaudos konferencijoje „Atlantui“ atstovavo ne, kaip įprasta, vyriausiasis treneris, o generalinis direktorius Vacys Lekevičius.

„Mums kaip mažai šaliai ir pagal teritoriją, ir pagal futbolą labai smagu, kad egzistuoja tokie turnyrai. Yra galimybė atvykti ir pamatyti kitas šalis, sužaisti geru lygiu, kokiu negalime žaisti savo čempionate. Lietuvos čempionatas mažyčiais žingsniais stiebiasi į viršų, nors mums norėtųsi, kad tai vyktų greičiau. Mūsų šalis yra krepšinio šalis. Daug dėmesio skiriamai šiai sporto šakai, futbolui paliekant kur kas mažiau. Reiktų pasidžiaugti, kad dar judame, auklėjame jaunąją kartą. O kaip gaunasi – taip gaunasi.

Mes suprantame, kad šioje poroje viena komanda yra stipresnė viskuo – ir žaidėjais, ir biudžetu, ir panašiai. Tačiau aikštėje žaidžia ne biudžetai, o žaidžia futbolininkai. Turime stimulą sužaisti prieš tokias žvaigždes, kokios žaidžia „Kairat“ ekipoje. Mums lengva nebus, bet nebus lengva ir „Kairatui“, – sakė V. Lekevičius.

Kazachų klubo biudžetas šiemet siekia 40 milijonų eurų. Klaipėdiečių – daugiau 50 kartų mažesnis. Rungtynės Almatoje bus žaidžiamos šiandien 17.45 val. Atsakomoji dvikova – lygiai po savaitės – liepos 6-ąją – Klaipėdoje.


Šiame straipsnyje: Vacys LekevičiusAtlantasKairat

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių